fbpx
Nyomj Entert

HIGHLIGHTS | Fogyasztani szabad

Sorra halljuk a híreket, hogy az oltási kampányok eredményességének köszönhetően Európa-szerte nyithatnak ki a teraszok, kocsmák, kávézók. Ezek a fejlemények azt sejtetik, hogy hamarosan visszakapjuk jól megszokott életünket, azaz nyugodt szívvel ülhetünk be egy hangulatos helyre fogyasztani. Ezen felbuzdulva a héten olyan projekteket válogattunk össze, melyek biztonságérzetünket és bátorságunkat erősítve hoznak kedvet egy jóféle feketéhez.

Legyen az újhullámos vagy tradicionális, egy biztos: ma egy vendéglátóhely sem engedheti meg magának azt a luxust, hogy vizuális identitás nélkül kezdje meg működését. De vajon miért? Hogy alakult ki ez az íratlan szabály? Régen is voltak cégérek és feliratok, de akkora figyelmet sosem igényelt azok kinézete, mint manapság. Az ember alapvetően vizuális típus, a városi ember pedig egyértelműen a képi megismerés rabja. Rohamos tempóban fejlődő városaink és a kapitalista eszméken hizlalt vállalkozások hatására a modern ember elhidegült másoktól, számára már nem egy ismerős arc, személy testesít meg a márkát, mint régen a sarki zöldséges vagy kocsmáros: ezt a felismerést egy embléma, szín, betűtípus váltotta fel.

Következzen pár élő példa erre a jelenségre, egyben lássuk, mit hoz a jövő: milyen színekre, formákra, betűkre redukálódhat a személyes kapcsolódás, kiszolgálás?

CUKRÁSZDA

Pâtisserie Rhubarbe | Montréal, Kanada
Nouvelle Administration


PÉKSÉG

LA MADRUGADA | Murcia, Spanyolország
Rubio & del Amo


BISZTRÓ

La Colmada | Madrid, Spanyolország
Ultramarina Studio
BAUZ STUDIO


GYORSBÜFÉ

We Love Burgers | Mexikóváros, Mexikó
FAENA Studio


ÉTTEREM

MALVA | Wrocław, Lengyelország
Łukasz Radoliński


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük