fbpx
Nyomj Entert

HIGHLIGHTS | Színes világ

Már egészen kicsi korunktól kezdve életünk része egy titokzatos, párhuzamos világ. Ezt a világot újra és újra létrehozzuk, kezdetben gyermekrajzainkkal, később kreatívjainknak hála a környezetünkben megjelenő, professzionális illusztrációkkal.

Ebben a világban minden színes, szép és működőképes. Tulajdonképpen az ember már a lascaux-i barlangrajzokkal bebizonyította, hogy igényli egy másik, a valósággal vetekedő képi világ létét, amelyben kiélheti fantáziáját, illetve amelyben megmutathatja az ideális jövő képét. Talán ennek az elemi igénynek köszönhető a múlt század számos kultúrharca, amelyekben a befolyásosabb nemzetek nemcsak puszta erőfölénnyel, hanem valamilyen vizuális kultúrával, szemléletmóddal is igyekeztek befolyást szerezni a leigázott népeken. Az is bizonyított tény, hogy a gyerekrajzok tulajdonképpen a lélek tükrei, a gyerekek tapasztalatainak vizuális leképzései, mely készítése során feldolgozzák a velük történteket.

Legyen az mesekönyv vagy boroscímke, környezetünk telis-tele van olyan rajzokkal, melyek folyvást csak azt súgják a fülünkbe: minden rendben, minden szép. Mindez tulajdonképpen kreatív tudatmódosító, amellyel óvatosan kell bánni, nehogy a végén egy valótlan világban találjuk magunkat.

Aktuális projektválogatásunkban számos olyan példát hozunk, melyek illusztratív világunk egy-egy szeletét mutatják be Berlintől Fokvárosig.

CSOMAGOLÁS

LazyLab BrewCo Identity | Brighton, Egyesült Királyság
Minal Studio


ESEMÉNY

24th French Film Festival | Málaga, Spanyolország
Estudio Santa Rita _
Nuel Salinas
Palo Graglia


MAGAZIN

La Gazette | Fokváros, Dél-afrikai Köztársaság
Makers Company


FALFESTMÉNY

Otto&Kate Wall Berlin | Berlin, Németország
Katyerina Voronyina


KÁVÉZÓ

Financier cafe | Moszkva, Oroszország
Daria Far


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük