fbpx
Nyomj Entert

HYPE | Heti online programajánló

Ezen a héten meglátogatunk néhány virtuális lakásgalériát, Gary Hustwittel közösen átgondoljuk az irodák jelenét és jövőjét, szétnézünk a wonderLAB webshopján, támogatjuk a hazai designt, és mi magunk is készítünk egy műbőr táskát. Mindeközben elindul egy különleges virtuális design fesztivál is, és az idei OFF-Biennále megnyitója sem marad el teljesen, hanem egy egészen új formát ölt… Mutatjuk a részleteket!

Gary Hustwit Workplace – online!

Az e heti Hustwit-doku, a Workplace (2016), az irodai munkakörnyezetet veszi górcső alá, és bemutatja, hogy milyen komplex feladat egy összetett designkutatásra épülő tervezést lebonyolítani. Hustwitt a filmben Sir Norman Foster tervezőirodájának egyik projektjét követi végig a kezdeti ötleteléstől a kivitelezésig, mindeközben Nikil Saval kalauzol minket végig az irodák kialakulásának történetén és annak fő designtörténeti fordulópontjain. A film keddig még elérhető online!

Mikor: 2020. április 21-ig

Hol: online


Homo Phis – Sziklak Galéria

Alternatív ékszersorozat, multitaskitis kór, és koronavírus ihlette luxus designer lámpa – megnyílt a Sziklak galéria új kiállítása, a Homo Phis! A virtuális kiállítás Iszlai Gáspár, Miklós Ádám és Vatány Szabolcs projektje, akik az izoláció nehézségeit alkotó energiába fordították, megmodellezték a lakást, és fiatal kreatívokat kértek fel arra, hogy karantén-érzéseiket egy-egy virtuális műben fejezzék ki. A művek egytől egyik őszinte (és a humort sem mellőző) reflexiók a jelen helyzetünkre. A digitális lakásgalériában háttérzene és egy „kedves női hang” kalauzol körbe minket. Megéri „benézni”, hiszen ahogy ők mondják: VR the world VR the children!

Hol: online (HU/EN)

Bővebben: ITT


Dezeen Virtual Design Festival

Elstartolt a Dezeen Virtual Design Festival, méghozzá egy nem akármilyen megnyitó montázsvideóval, amelyben 35 építész és designer osztja meg gondolatait a globális helyzetről és mindennapjaikról. A videóból kiderül, hogy egyesek könnyebben, mások nehezebben veszik az akadályokat, de mindannyian bizakodóak, és a legtöbbjük szerint a designer szerepének újragondolása most vált kiemelten fontossá. A fesztivál keretében ezen a héten a lisszaboni MAAT (Museum of Art, Architecture and Technology) posztol az aktuális kiállításukhoz kapcsolódóan egy dokumentumfilmet, építészek interjúival emlékezünk meg a Föld napjáról, és Ron Arad formatervező mutatja majd be néhány munkáját.

Mikor: 2020. április 15. – június 20.

Hol: online

Bővebben: weboldal


Műbőrtáska varró workshop online

A workshopokat sem tettük teljesen parkolópályára: pénteken online műbőrtáska varró workshop indul az ÚjBudai Varrótanfolyam kezdeményezésében. A szükséges alapanyagokat és kellékeket a szervezők futárszolgálattal küldik házhoz, neked már csak a stabil internetkapcsolatról és a varrógépről kell gondoskodnod.

Mikor: 2020.április 24., 15:00-20:00

Hol: online

Bővebben: Esemény


OFF-Biennále Budapest: Disztópia/Utópia party és adománygyűjtés

Az idei OFF-Biennále Budapestnek el kellett halasztania a tavaszi programsorozatát, célkitűzései mellet azonban továbbra is kitartanak, éppen ezért az eredetileg tervezett megnyitó napjára rendhagyó programmal, egy online bulival készülnek a szervezők. A bulin Szabó Gosheven Bálint, Gryllus Ábris, Borsos Lőrinc és Lázár Gábor lépnek fel, élő közvetítésben. Az este célja, hogy a COVID-19 közepén kicsit kiengedjük a gőzt, elkezdjük mérlegelni a változás lehetőségeit és az igazán fontos dolgokra kezdjünk el közösen koncentrálni. A buli egyidejűleg egy adománygyűjtő kampány nyitónapja is: az OFF harmadik kiadásán résztvevő PAD Alapítvány segítségével egy, a járványhelyzet által súlyosan érintett vidéki szegregátum számára indul egy három hetes intenzív adománygyűjtés, a buli jelképes jegyének megvásárlásával pedig ebbe a gyűjtésbe szállhatunk be mi is.

Mikor: 2020. április 24., 20:00-0:00

Hol: online

Bővebben: Esemény


 acb galéria online kiállítás

Az acb galéria új online kiállítása, A kezek, amelyek a karantén idején is mozgatják a világot című tárlat a közösség számára egy egyébként nem látogatható, most azonban a virtuális térben bárki számára elérhető lakásba került. A válogatott művek közül több is a kéz motívumával dolgozik, és habár a csoportos kiállításon évekkel-évtizedekkel korábban készült munkák is szerepelnek, üzenetük a jelenlegi globális helyzetben is érvényes. A tárlat a virtuális térben bejárható, és egy kísérőszövegekkel, nagyméretű fotókkal ellátott pdf dokumentum is segíti a látottak megértését és befogadását.

Hol: online


wonderLAB webshop

A hazai tervezőket közösségként összetartó wonderLAB mottója: „együtt könnyebb”. A tervezői inkubátor emellett hűen kitart a nem mindennapi időkben is, így boltjukat most ők is az online térbe helyezték át. A webshopon a ruháktól az ékszereken és a kiegészítőkön át egészen a grafikákig, sőt a kutyanyakörvekig számos hazai tervező munkáját megtaláljátok!

Hol: online

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük