fbpx
Nyomj Entert

HYPE I Heti programajánló

Ismét Designers Movie Nights a Bem moziban, vasárnap pedig üzletnyitási tanácsokat is kapunk a croissant-unk mellé, ha szeretnénk. A kettő között pedig egész sokféle program lesz még: üvegkert készítés, kiállítások, szuper fanzine-ok, boltszülinap, no meg hamisítatlan gyerekbuli a Gutenberg téren. Például.  

RisoPlanter •florarium• workshop

Floráriumok, juhú! Mi totál beleszerettünk a RisoPlant csodás üvegkertjeibe, meg amúgy is nagyon bírjuk, amit Mimma és Dávid képviselnek növényeiken és növényi festésű grafikáikon keresztül. Mi egyelőre a dolog könnyebbig végét fogtuk meg és múlt hétvégén is lecsaptunk egy szimpi üvegkertre a standjuknál a Kiskertpiacon. Aki azonban elég tettrekésznek érzi magát és szeretné elkészíteni saját floráriumát, az most hétfőn megteheti! Regisztrálni a risoplant@gmail.com címen tudtok. És bár a hivatalos esemény kiírásában a jelentkezési határidő már lejárt, Dávid megsúgta nekünk, hogy aki nagyon szeretne, még befér a workshopozni vágyók közé. Bátraké a szerencse!

Mikor:
Május 20. (hétfő), 18:00-20:30

Hol:
RisoPlant

Bővebben:
Esemény

***

„Ha az elmélet nem elég”-válogatás a Labor fanzine-gyűjteményből

Többször is előkerült már itt a programajánló hasábjain a fanzine, de mi is ez a dolog pontosan? Ha választ szeretnétek kapni a kérdésre, mindenképp nézzétek meg az ISBN könyv+galéria legújabb kiállítását (mi nemcsak megnyitók alkalmával, de átlagos hétköznapokon is órákat el tudnánk tölteni ezen a helyen).

Annyit azért elárulhatunk, hogy a ’fanzine’ az angol ’fanatic’ (rajongó) és ’magazine’ (folyóirat) szavak összetételéből jött létre, olyan szabad publikációs formaként, amely a speciális érdeklődésű emberek közti cenzúrázatlan információáramlást szolgálta. Ezt a kiadványtípust a függetlenségen túl egyéb műfaji kritérium nem köti, így számos művészeti területen készültek és készülnek fanzine-ok. Kész szerencse! Ha esetleg a hétfő esti megnyitóra nem érnétek oda, június 25-ig még meg tudjátok nézni a kiállítást (de azért jobb, ha odaértek hétfőn).
 
Mikor:
Május 20. (hétfő), 19:00-22:00

Hol:
ISBN könyv+galéria

Bővebben:
Esemény

***

Csordás Zoltán Csordi + Graphic means

Akik ott voltak az első Designers Movie Nights eseményen, a Bem moziban, azok tudják: ez az este bizony nemcsak a mozgóképekről szól. Sőt. Ez egy laza „túléltem a hétfőt” este, amikor egy aktuális kiállítás megnyitó helyett a moziban futsz össze a haverokkal. Ilyenkor a szokásosnál is több designer gyülekezik a Bem ajtaja előtt. De ez nem egy szigorú, szakmai esemény, bárki jöhet, akit érdekel a design. Ezúttal például arról az időszakról lesz szó, amikor még a tervezés számítógépek nélkül zajlott: az est első részében a 2018-as Graphic means filmet láthatjuk, majd Csordás Zoltán Csordi – aki nem mellesleg művészettörténész és tervezőgrafikus – előadását hallhatjuk. Jegyek a Designers Movie Nights hivatalos weboldalán kaphatók, de ha a Bemben vennétek inkább jegyet, az is megoldható, csak érkezzetek időben!

Mikor:
Május 20. (hétfő), 20:00-23:30

Hol:
Bem mozi

Bővebben:
Esemény

***

Kiállításmegnyitó / lakótelep-kísérletek a 60/70-es években

A hatvanas évek legégetőbb építészeti kérdése Budapesten a lakásínség volt, amelyre a korabeli építészek és várostervezők Budafokon, egy átfogó építészeti és életmódkísérletben keresték a választ. Többek között olyan üzemeltetőközpontokat is létrehoztak, ahol különféle szolgáltatásokat lehetett igénybe venni (étterem, patyolat, fodrászat), ehhez az életmódhoz igazodva alakultak át a lakásalaprajzok is: összezsugorodtak a konyhák, a háztartások zömében nem volt mosógép, kicsi volt a nappali. Mi egész biztos ott leszünk a csütörtöki megnyitón a Lechner Tudásközpontban, mert ahogy a műanyagért, úgy a kísérleti lakótelepekért is régóta rajongunk! Kedvcsináló gyanánt pedig mindenképp nézzetek bele az Otthon című 1968-as kisfilmbe (az eseményben megtaláljátok). Valódi gyöngyszem!

Mikor:
Május 23. (csütörtök), 18:00-20:00

Hol:
Lechner Tudásközpont

Bővebben:
Esemény

***

Apa és fia – építészet és design

Az Iparművészeti Múzeum ideiglenes zárva tartása ideje alatt sem maradunk iparművészet és design nélkül. A Ráth György villában megrendezésre kerülő ’Körforgásban’ kiállítás-sorozat egy újabb izgalmas fejezetéhez érkezett: Maria Jeglińska, a sorozat aktuális résztvevője az egykori Te+Én Eszpresszó berendezési darabjául szolgáló Mikó Sándor által tervezett karosszékből inspirálódva hozott létre egy új tárgyat. Mikó Sándor fiával, Mikó László építésszel az Iparművészeti Múzeum Kortárs Dizájn Gyűjteményének munkatársai beszélgetnek.

Mikor:
Május 23. (csütörtök), 18:00-19:00

Hol:
Ráth György villa

Bővebb infó:
Esemény

***

Verkstaden Store’s I. Birthday

Ha még nincs „OK CSŐ” és „NYUGI VAN” cuccotok a Verkstadentől, akkor legfőbb ideje, hogy beszerezzetek egyet (vagy kettőt). Egy éve nyitották meg kis boltjukat, s ez bizony elegendő ok lehet nekünk is, hogy lelazuljunk kicsit péntek délután és a Vásár utca 4. felé vegyük az irányt. Ami lesz: vendég dj, ajándék textil felvarró minden vásárlónak, és persze meglepik az emeleten. Minek is ragoznánk túl, menjetek és koccintsatok a csapattal, és támogassátok a hazai designereket: nyomuljatok a helyszínen vagy nézzetek körül a webshopban. Amire mi egész biztosan rárepülnénk, az egy „MEGOLDOM” pulcsi. Ugye, van még?

Mikor:
Május 24. (péntek), 14:00-20:00

Hol:
verkstaden

Bővebb infó:
Esemény

***

Harmonikus különbségek – Make & Moha Extra SALE

A MAKE design gymbagjeit és tuti divatkiegészítőit, valamint a MOHA design betonból készült lakberendezési tárgyait talán egyre kevesebbeknek kell bemutatnunk. Akik mégis most hallanak először erről a két márkáról, azoknak melegen ajánljuk a hétvégi eseményt, amikor is a tervezők, Molnár Réka és Molnár Ádám (akik nem mellesleg testvérek is) szuper kedvezményekkel, régebbi kollekciók megmaradt darabjaival és néhány szépséghibás szerzettel is készülnek. Pezsgő is lesz, nyugi és a kutyádat is viheted! Mi kell még? Irány a Paloma!

Mikor:
Május 25. (szombat), 11:00-19:00

Hol:
Paloma

Bővebben:
Esemény

***

☼ Gutenberg téri gyerekbuli ☼

A Bródy utcaünnep után itt a Palotanegyed legtutibb programja. Ezúttal gyerek és fel-nem-nőtt-felnőtt programokkal várnak mindenkit a Gutenberg téren. És hogy pontosan mi lesz? Figyelj! Gyerekdiszkó, Palotanegyed tortája választás, lovashintózás, óriás utcapuzzle, pólókészítés és persze, a Pomázi Tűzoltózenekar is befigyel. Zseniális! Szóval, vegyétek ki az okostelefont vagy tabletet a gyerek kezéből, és nyomuljatok együtt a Gutenberg téren. A programok ingyenesek.

Mikor:
Május 25. (szombat), 14:30-18:00

Hol:
Gutenberg tér
 
Bővebb infó:
Esemény

***

Üzletnyitás workshop – Freyja – the croissant story

A Piqniq Budapest múltkori eseményére olyan gyorsan beteltek a helyek, hogy most dupláznak: ismét lehet menni a Freyja-ba nemcsak croissant-ért, de üzleti jótanácsért is. Ha tervezed, hogy cukrászdát vagy pékséget nyitsz a jövőben, vagy egyáltalán nincsenek ilyen terveid, de szeretnéd tudni, hogyan csinálják mások, akkor jelentkezz a hétvégi szakmai workshopra. Mi például abszolút laikusként ültünk be a Piqniq Budapest korábbi kávés tematikájú rendezvényeire, és egyiket sem bántuk meg. Sőt, receptre írnánk fel mindenkinek, akit kicsit is érdekel a gasztronómia, vagy szeretné tudni, mi és hogyan történik a pult túlsó oldalán.

Mikor:
Május 26. (vasárnap), 14:00-19:00

Hol:
Freyja
 
Bővebb infó:
Esemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük