fbpx
Nyomj Entert

HYPE I Heti programajánló

Dübörög a december! Itt volt a Mikulás, már a második gyertyát is meggyújtottuk az adventi koszorún, leesett az első hó is, és bárhol járunk a városban, mindent átjár a frissen készült forralt bor és a kürtőskalács illata. Aki tehát eddig nem került ünnepi hangulatba, az már lehet, hogy nem is fog; akárhogy is, a héten az ünnepektől függetlenül is változatos események elé nézünk. A hét mottója: a kellemest a hasznossal. Ráadásul a programok nagy része limitált férőhelyes, úgyhogy jelentkezzetek hamar, nehogy lemaradjatok. Előadás, kerekasztal, karácsonyi buli, tárlatvezetés, design vásár, könyvkötő workshop, brunch és pulcsi pimpelés az e heti programajánlónkban!

LUCA

Kedden a Solinfo Group, a Defo Labor & Fónagy Dóra, a Hannabi Green Muse és a Radnóti Tesla Labor közös adventi eseményt tart a Bartók Béla Boulevard-on található VITRIN-ben! Bár “LUCA – szék másképp” nevet viselő eseményen nem háromlábú székeket láthatunk majd, de lesznek slow design bútorok, zöld trendek, valamint körbejárjuk a design definícióját is. Az előadás mellett egy kiállítás is vár majd minket, melynek során az újonnan szerzett elméleti tudásunkat gyakorlati ismeretekkel is bővíthetjük: a szervezők műhelymunka fázisok során beavatnak minket a lecsupaszított ülőbútorok világába.

Mikor: 2019. december 10. kedd, 18:00-21:00

Hol: VITRIN

Bővebben: Esemény


HFDA Academy design Dialog III.

A Hungarian Fashion and Design Agency idei utolsó design fókuszú kerekasztalának témája a siker és az azt megelőző buktatók, döntések és körülmények lesznek. A beszélgetés résztvevői az iparág szereplői, akik saját példáikon keresztül beszélnek a múltban felmerült kockázatról, a jövő kihívásairól, terveikről. Mik voltak azok a kitörési pontok, melyek mentén fejlődni tudtak? Olyan ütemben növekednek-e, ahogy eltervezték? Mit terveznek a következő 5 évre? A beszélgetés résztvevői között Hevesi Annabella (lineandround) és Bonta Gáspár (GASPARBONTA & Partners) tapasztalatait hallhatjuk, Schneider Ákos (MOME, tanársegéd) moderálásában. Az esemény ingyenes, de a részvétel a limitált férőhelyek miatt e-mailes, visszaigazolt regisztrációhoz kötött.

Mikor: 2019. december 11. szerda, 18:00-21:00

Hol: Hungarian Fashion and Design Agency, 1026, Istenhegyi út 18.

Bővebben: Esemény


MINI X ZSIGMOND DORA menswear _ Karácsony

Egy különleges karácsonyi buli van készülőben csütörtökön, mégpedig ZSIGMOND DORA és a MINI együttműködésében. Az eseményen megismerkedhetünk Dórával, bemutatásra kerülnek a kedvenc darabjaink az elmúlt kollekciókból és betekintést nyerhetünk az egyes darabok elkészítésébe, a textilek sajátosságaiba is. Az eseményen Finecut növény installációk és magas szintű catering szolgáltatással várnak majd minket, tényleg nem érdemes kihagyni

Mikor: 2019. december 12. csütörtök, 19:00-22:00

Hol: MINI Wallis, 1143 Budapest, Hungária krt. 95.

Bővebben: Esemény


Tárlatvezetés I., Koreai kortárs építészet 1989 – 2019

“A kortárs koreai építészet kozmopolita arca // 1989-2019” tematikájú kiállítást Magyarország és Dél-Korea harmincéves diplomáciai kapcsolatának évfordulója alkalmából szervezte a Koreai Kulturális Központ.  A kiállítás Korea elmúlt 30 évének legnagyobb és legkiemelkedőbb 30 építészeti projektjét mutatja be, a koreai társadalom változásainak vonatkozásában. A terület egyre növekvő népessége és az ezzel arányosan kialakuló magas lakhatási igény következtében az építészet is átalakult, de ezen kívül számos hatást mutat be és jár még körbe a tárlat. A vezetés alkalmával Balázs Bálint építész kalauzol majd minket. A létszám korlátozott, itt lehet jelentkezni.

Mikor: 2019. december 12. csütörtök, 18:30-19:30

Hol: Koreai Kulturális Központ

Bővebben: Esemény


≈ markett ≈ vol.14 a Lumenben!

Ezen a héten sem maradunk vásár nélkül, ráadásul végre újra markett lesz a Lumenben, ahol új és régi árusokkal is találkozhatunk, és kézzel készült egyedi ajándékok után kutathatunk. Növények,  kerámiák, táskák , ékszerek és újragondolt öltözetek lesznek terítéken szombaton, menjetek, válogassatok! 

Mikor: 2019. december 14. szombat, 10:00-17:00

Hol: Lumen Kávézó

Bővebben: Esemény


Japán kötés – Könyvkötő workshop a Nobuyoshi Araki kiállításon

Még egy ázsiai vonatkozású kiállítás, amit nem szerettünk volna kihagyni a programajánlónkból és külön programmal jelentkezik erre a hétre! Ez a folyamatosan telt házas tárlatokkal zajló Araki kiállítás a Mai Manó Házban, ahová ha eddig nem jutottatok el, már csak január közepéig tehetitek meg. Mi viszont javasoljuk, hogy válasszátok ezt a szombati workshopot, ahol a keleti kötési technikák klasszikus mintáival ismerkedhettek meg. A műhely foglalkozáson az anyagok felhasználásának végtelen lehetőségével találkozhatunk, maradék papírok, saját anyagok, fotók kerülnek majd a füzetekbe, amelyekre egyedi borítót is tervezhetünk majd. A workshopot Szántói Lilla fotóművész, az Eskimo Book alapítója vezeti.

Mikor: 2019. december 14. szombat, 14:00-19:00

Hol: Mai Manó Ház

Bővebben: Esemény


Phosphor Prints x Budapest Bagel Brunch

A Phosphor Prints Huszti Andi és Ghyczy Diána szerelemprojektje, melynek célja, hogy demokratizálják az igényes grafikát és limitált példányszámú, igényes fali dekorációkat kínáljanak, amelyek környezetbarát technikával készülnek és elérhető áron kaphatók. Eddig öt szériát mutattak be, melyeket most a Budapest Bagelben megszervezett brunchon láthatunk és megvásárolhatunk, illetve természetesen különlegességgel is készülnek, mert egy 3 db-os meglepetés gasztro széria is megtalálható lesz az eseményen, ami kifejezetten erre az alkalomra készült.

Mikor: 2019. december 14. szombat, 10:00-15:00

Hol: Budapest Bagel, Buda

Bővebben: Esemény


nandi karácsonyi workshop / Pulcsi pimpelés a Siskoban

Mindenkivel megesik, hogy a tavaly tél végén elpakolt ruhadarabok újra elővéve már nem váltanak ki olyan lelkesedést, mint mikor anno hazajöttek velünk. Ilyenkor porosodnak a szekrényben, megpróbálhatjuk eladni őket, VAGY akár ki is pimpelhetjük azokat, hogy újra kedves darabokká váljanak számunkra. Aki vasárnap elmegy a SISKO-ba és magával viszi egy ilyen pulcsiját, az garantáltan nem kell, hogy elrejtse a megunt ruhadarabokat, mert saját kézzel díszítheti absztrakt felvarrókkal őket és utána újra büszkén hordhatja majd. A létszám limitált, de még tudtok jelentkezni, szóval, aki menő saját kézzel díszített pulcsit szeretne magának (vagy másnak) ajándékozni, az kattintson az eseményre és jelentkezzen a pulcsi pimpelő workshopra.

Mikor: 2019. december 15. vasárnap, 15:00-18:00

Hol: SISKO Studio

Bővebben: Esemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük