fbpx
Nyomj Entert

HYPE I Heti programajánló

Sűrű hetünk lesz ismét. Az aktuális programdömping mellett fontos megjegyeznünk, hogy ezen a héten még tart a Tavaszi szél akció az Eva’s Roomban. A hét második felében ugyancsak a fashionisták örülhetnek, de aki workshopozni menne, az is talál kedvére valót. Szombaton pedig mindenkit arra buzdítunk, hogy lessen be a Société falai közé, ahol a divat mellett ezúttal fontos szerep jut az önzetlen adakozásnak is. Lássuk!

Finisszázsok a Capa Központban

Hétfőn a KÉP-ÉLMÉNY, csütörtökön pedig Erdei Krisztina kiállítása miatt lesz érdemes a ellátogatnunk a Capa Központba. 2018 januárjában a Bolyai Gyermekotthoni Központ gondoskodásában élő fiatalok részére fotó alapú művészetterápiás és élménypedagógiai projekt indult: fotográfusok, fotóművészek egy workshop-sorozat keretében a növendékekkel közösen hoztak létre a fiatalok önkifejezését és önismereti munkáját elősegítő fotográfiákat, fotó alapú alkotásokat. A KÉP-ÉLMÉNY workshop-sorozat Hossala Tamás fotográfus, művészeti terapeuta vezetésével és tíz magyar fotográfus közreműködésével zajlott. A KÉP-ÉLMÉNY kiállításon a KÉP-ÉLMÉNY projekt és a DEMO Wood közös gyermekotthonbeli, fotó-animációs foglalkozásait, az alkotói munka folyamatát bemutató fotók, valamint a workshopokon készült fapadok is helyet kaptak. A hétfő esti tárlatvezetésen Mucsi Emese, a kiállítás kurátora és Hossala Tamás mesél a projekt részleteiről, ezúttal utoljára. És hogy mi értelme van egy húsz kilogrammos kagylót cipelni keresztül-kasul Budapesten, arra csütörtökön, Erdei Krisztina kiállításának záró eseményén kaphatunk választ.

Mikor:

KÉP-ÉLMÉNY, március 18. (hétfő), 18:00-19:30

Erdei Krisztina, március 21. (csütörtök), 17:00-18:30

 

Hol:

Capa Központ

 

Bővebb infó:

KÉP-ÉLMÉNY, finisszázs

Erdei Krisztina, finisszázs

*** 

Vivian Maier utoljára a Bem moziban

Élt egyszer Amerikában egy dada, aki a XX. század egyik legnagyobb fotósa volt, ám ezt nem gyanította magáról. Vivian Maier úgy halt meg, hogy hátrahagyott többezernyi remekművéből soha egy sem került nyomtatásba. Egy nap egy John Maloof nevű fiatal történész Chicago régi épületeinek történetét kutatva egy bolhapiaci aukción megvett egy doboznyi negatívot, és ez a nap nemcsak megváltoztatta életét, de csakhamar milliomossá is tette. Ez a két történet bontakozik ki a filmvásznon az amerikai dokumentumfilm 83 perces játékidejében, amelyet most utoljára, a Bem moziban láthat a közönség. Csak egyet mondhatunk: ne hagyjátok ki!

 

Mikor:

Március 20. (kedd), 18:00-19:30

 

Hol:

Bem Mozi

 

Bővebb infó:

Esemény

 

***

Supermercat: Sponge Sandwich, 2016

 

FoodPlay/GasztroJáték – Kortárs ételfotó és -styling

Ha csak belegondolunk abba, hányszor emeltük okostelefonunkat az éppen elfogyasztásra váró szimpla melegszendvicsünk vagy tökéletes tejhabbal koronázott kapucsínónk fölé, tudhatjuk: az ételekhez való viszonyunk mennyire megváltozott. Anélkül neki sem kezdünk az étel elpusztításának és élvezetének, hogy ne örökítettük volna meg azt az örökkévalóság számára. Minden, ami étel, fotográfia, művészet, most néhány hónapra beköltözik a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba. A nemzetközi kortárs fotókiállítást Winkler Nóra nyitja meg. Ínyenceknek és ’instafood’ hashtaget gyakorta használóknak kötelező program!

 

Mikor:

Március 21. (csütörtök), 18:00

 

Hol:

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

 

Bővebb infó:

Esemény

 

***

Fotó: Lakos Máté

SS19 Launch Party by GabriellaVeszpremi 

Régóta követjük Veszprémi Gabi munkásságát, azt az ultravagány és szuperegyedi cipőkollekciót, amely Gabi diplomaprojektjeként indult, bejárta a fél világot, majd a Magyar Formatervezési Díj különdíját is elnyerte 2018-ban. A tervező a diploma megszerzése óta azon dolgozik, hogy a ’Layers’ kollekció valóban életre keljen: a prototípusok tovább fejlesztésének eredménye ez a különlegesen fontos esemény is. Csütörtök este a JSB store-ban végre mi magunk is kézbe foghatjuk ezeket az egyedi lábbeliket. Reméljük, hamarosan magunknak is beszerezhetünk egy-egy párt belőlük!

 

Mikor:

Március 21. (csütörtök), 18:00-21:00

 

Hol:

JSB Store (1061 Budapest, Paulay Ede u. 67.)

 

Bővebb infó:

Esemény

 

***

Paula Store Budapest Official Opening

Az igazi divatőrültek két legyet üthetnek egy csapásra, hiszen nemcsak a GabriellaVeszpremi cipőkollekció miatt lesz érdemes befordulniuk a Paulay Ede utcába, csütörtök este. Az utca másik végében ugyanis a korábban PUNCH store-ra keresztelt, ma már Paula Store Budapest néven futó designbolt tervezői várnak bennünket. Nemcsak egyszerű névváltozásról van szó: a lindamelinda ruhamárka mellé olyanok csatlakoztak, mint a szupervariálható táskákat és kiegészítőket gyártó Vengru, a fenntartható és környezettudatos cipőket tervező NES, vagy a Ginta Accessories. Mi tutira ott leszünk!

 

Mikor:

Március 21. (csütörtök), 17:00-21:00

 

Hol:

Paula Store Budapest

 

Bővebb infó:

Esemény

 

***

ARTISTA spring is here! | SS19

Jó idő ide vagy oda, az ARTISTA végre bemutatja 2019-es tavasz-nyári ruhakollekcióját, amelyet ezúttal mi is tesztelhetünk. A márka tervezői pénteken egész nap várják azokat az érdeklődőket, akik a tavaszi újjászületés jegyében szeretnék felfrissíteni gardróbjukat egyszerre kényelmes és izgalmas ruhadarabokkal. Az ARTISTA-darabokról ugyanis egy valami biztosan állítható: sohasem unalmasak, mindig van bennük valami kis csavar, akár a szabásminta, akár a szín- és anyagválasztás tekintetében. Ebben a tavasz-nyári kollekcióban egyaránt találunk földszínekre hangolt, letisztult vagy épp vibrálóan izgalmas darabokat. Egyik kedvencünk a homokszínű ROMY ruha, amelyet egy tarka patchwork övvel bolondítottak meg a tervezők.

 

Mikor:

Március 22. (péntek), 11:00-19:00

 

Hol:

ARTISTA showroom, 1088 Budapest, Puskin u. 19.

 

Bővebb infó:

Esemény

 

***

Növényiskola gyerekek

A tavaszi nagytakarítást, pláne, ha portalanításról és ablakmosásról van szó, nagyon nem szeretjük, ellenben ha kertészkedni kell, máris megjön a kedvünk egy kis palántázáshoz! Mi legalábbis így vagyunk ezzel. A Rákóczi Rekreáció projekt során a Rákóczity kísérleti kerületi klubba betelepített szobanövény dzsungel átkerül a Rákóczi téri Vásárcsarnokba, ehhez pedig szükség van néhány szorgos kézre. A botanikázásra kicsik (5 éves kortól) és nagyok egyaránt érkezhetnek. Regisztráció: info@mindspace.hu.

 

Mikor:

Március 22. (péntek), 14:30-16:30

 

Hol:

Rákóczi téri Vásárcsarnok

 

Bővebb infó:

Esemény

*** 

Grafika: Thury Lili

Rákóczi Reggeli

Ha a varróiskoláról lemaradtunk, azért egy jóízű reggelire még jók vagyunk a Rákóczi téri Vásárcsarnokban! A Mindspace kezdeményezéseit különösképpen szeretjük, még akkor is, ha épp nem a Mikszáth tér-Rákóczi tér tengelyen mozgunk napmintnap. A Rákóczi Reggeli (és a hozzá hasonló többi más projekt) is azért annyira szerethető, mert semmiféle túlgondolás nincs benne, éppen csak annyi rásegítés, amennyire a városi embernek szüksége van. A Rákóczi Reggeli sem szól másról, mint a közösség teremtő erejéről, amelyhez sokszor elég az is, ha egy asztalhoz ülünk.

 

Mikor:

Március 23. (szombat), 08:30-11:30

 

Hol:

Rákóczi téri Vásárcsarnok

 

Bővebb infó:

Esemény

***

Új ruha helyett foltozd meg a régit!

Földi Barbara 3 hasznos, újrahasznosító zöldítés tippjét már olvashattátok a HYPE-on. Ebből az egyik, rögtön az első jó tanács így hangzik: ’Tekints minden tárgyra új szemmel!’ Vagyis, ami menthető, azt igenis meg kell menteni: leginkább igaz ez azokra a használati tárgyainkra, melyek az idők folyamán a szívünkhöz nőttek. Hiszen mindannyian ismerjük azt a „nincs szívem kidobni” érzést, amikor megesik egy régi kabátunkon vagy nadrágunkon a szívünk, s ebből a legtöbbször az lesz, hogy csak tovább kerülgetjük ezeket a számkivetett ruhadarabokat. Most itt a remek lehetőség, hogy előkerüljenek a szekrény mélyéről! Hiszen a ReCreativity, a Tinyecoambassador és a MATSU sashiko közös szervezésében megvalósuló ruhafoltozó workshopon mindegyik darabba – egy kis segítséggel – új életet lehelhetünk!

 

Mikor:

Március 21. (csütörtök), 18:00-21:00

 

Hol:

Murok café

 

Bővebb infó:

Esemény

 

***

SUPER SALE – Typo Showroom

A télbúcsúztató leárazás a Typo Showroomot is elérte, és ahogy az már lenni szokott, a super sales eseményről ezúttal sem hiányozhat a zene – ez alkalommal Sazabio gondoskodik a bulihangulatról. És ami még lesz: hát, persze, hogy menő vintage cuccok minden mennyiségben. Alapozzatok a Typo Showroomban péntek este! Nem bánjátok meg!

 

Mikor:

Március 22. (péntek), 17:00-22:00

 

Hol:

Typo Showroom

 

Bővebb infó:

Esemény

 

***

Hétvégi workshopok a Müskinn műhelyében

A Bodryban, a Kalóz lemezbolt fölött „rendelnek” a Müskinn-lányok: ide várják most hétvégén is azokat, akik örömmel készítenék el egyedi bőr kiegészítőjüket. A korábbi kutyanyakörv- és pórázkészítő workshop után ezúttal a gazdik elengedhetetlen kelléke, a kutyazacsi-tartó kerül reflektorfénybe pénteken délután, szombaton pedig ultramenő övtáskát készíthetünk a márka tervezőivel, Tóth Eszterrel és Sziládi Noémivel. További részletek a Facebook eseményben!

 

Mikor:

Kutyazacsi-tartó workshop – március 22. (péntek), 16:00-17:00

Övtáska készítő workshop – március 23. (szombat), 13:00-17:00

 

Hol:

Bodry

 

Bővebben:

Kutyazacsi-tartó workshop

Övtáska késztítő workshop

 

***

Fehérnemű (women underwear) workshop

Ha a csütörtöki ruhafoltozó esemény nem lenne elég, folytathatjuk a szabás-varrást a PINKPONILO workshopján. A közösségi varrodában szombaton a fehérnemű kerül terítékre, amikor is a Between márka tervezője, Szabó Csilla vezényletével mi magunk készíthetjük el egyedi fehérneműinket (hogy alsó- vagy felsőrészt szeretnénk készíteni, azt a regisztrációkor mindenképp érdemes jeleznünk). A négyórás foglalkozáson minden rendelkezésünkre áll majd, amire csak szükségünk lehet: szabásminta, anyagok és kiegészítők, varrógép és egyéb eszközök. Az eseményre március 18-ig regisztrálhatunk, a hello@pinkponilo.com címen.

 

Mikor:

Március 23. (szombat), 10:00-14:00

 

Hol:

PINKPONILO, 1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 14., földszint

Bővebb infó:

Esemény

***

Szilágyi Sapi: Egyedi ‘Scretches’ pecsétgyűrű, házikó mintával. Fotó: Bagdi Ádám

FASHION ISSUE – a Mi Ügyünk

A Menedékház Alapítvány évente 2200 rászoruló embernek, kisgyermekes családoknak és hajléktalanoknak nyújt segítséget átmeneti otthon, éjjeli menedékhely, nappali melegedő és betegszobás ellátás formájában. Az ő támogatásukra hívta életre egy maroknyi kis csapat a FASHION ISSUE jótékonysági divatrendezvényt, amelynek a Société Budapest ad otthont. Szombaton egész nap izgalmas beszélgetésekkel és gardróbvásárral várják az érdeklődőket, este pedig egy egyedülálló design aukciót rendeznek: több, mint 15 hazai márka egyedi design termékére lehet majd licitálni. A mi személyes kedvencünk az a házikós pecsétgyűrű, amelyet a SAPI márka jegyzője, Szilágyi Sapi kifejezetten erre az alkalomra készített. Erre a valóban kivételes darabra és sok más, értékes design tárgyra is érdemes lesz licitálni szombaton este! Az árverést Winkler Nóra vezeti.

Azok, akik az eseményen nem tudnak részt venni, de szívesen támogatnák az alapítvány munkáját, azok a támogatói jegyek megvásárlásával tehetik le voksukat a jó ügy mellett. További részletek, jegyinformáció az esemény Facebook oldalán.

 

Mikor:

Március 23. (szombat), 11:00-21:00

 

Hol:

Société Budapest

 

Bővebb infó:

Esemény

***

Kezdő kalligráfia workshop és botanikai illusztrációk a Wild Flower Barban

A nagy tulipán vásár és mimóza party után ugyan a lányok egy kis időre becsukták a Wild Flower Bar ajtaját, most hétvégén azonban ismét tárt karokkal várják az alkotni vágyókat. A vasárnapi workshopokat a The Fanatic Calligrapher vezeti: délelőtt egy gyorstalpaló DIY kalligráfia foglalkozás várja azokat, akik szívesen belevetnék magukat a tustoll rejtelmeibe, délután pedig a botanikai illusztrációk világába kirándulhatunk, ahol a légies tusrajzok készítésének technikáját sajátíthatjuk el. Ne aggódj, ha nem tudsz rajzolni, és akkor sem, ha még sosem tanultál kalligráfiát, vagy azt sem tudod, mi az a tustoll!

 

Mikor:

Kezdő kalligráfia workshop – március 24. (vasárnap), 10:00-14:00

Botanikai illusztrációk – március 24. (vasárnap), 15:00-19:00

 

Hol:

Wild Flower Bar

 

Bővebben:

Kezdő kalligráfia workshop

Botanikai illusztrációk

 

***

Petite Planet Workshop #05

A tavasz eljövetelét a Petite Planet Kokedama csapat is megünnepli, méghozzá egy kokedama és terrárium workshoppal. Vasárnap az ebéd utáni szieszta után (vagy helyett) újra várják azokat a növényőrülteket, akik szeretnék eltanulni a kokedama- és terráriumkészítés csínját-bínját. Ha hihetünk a szervezőknek, akkor a workshop végén mindenki fáradtan, koszos körmökkel, egy csinos kokedamával, egy szép terráriummal és rengeteg élménnyel távozik majd. Ennél jobb hétzáró programot aligha tudunk elképzelni. Érdemes sietni, mert a férőhelyek száma limitált!

 

 

Mikor:

Március 24. (vasárnap), 14:00-17:00

 

Hol:

Petite Planet Kokedama

 

Bővebben:

Esemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük