fbpx
Nyomj Entert

HYPE I Heti programajánló

Budapesten mindig történik valami érdekes. S hogy ne vesszünk el a programdömpingben, adunk egy kis segítséget. Íme a szerkesztőség kedvencei erre a hétre.

Pecha Kucha Night Budapest vol.62 – The Budapest New Technology

Imádjuk ezt a műfajt: izgalmas, szerethető projektek röviden, pörgősen egyetlen este alatt. Kedden az építészet-design-képzőművészet és az IT közös metszéspontjai kerülnek terítékre a TRIP hajón. Növényfejlesztéstől a Szépművészeti Múzeumon át az open-source robotokig.

Mikor:
Február 19. (kedd), 20:20-22:00

Hol:
TRIP

Bővebb infó:
Esemény

 

Húsevők vs vegánok – a gasztronómia üzlet, nem háború

A mindennapi szóhasználatba beépülő ’vega’, ’vegán’ kifejezések ma már egyre kevésbé szorulnak magyarázatra. A gombamód szaporodó húsmentes és vegán vendéglátóhelyek láttán azonban érdemes egy pillanatra megállnunk. Hogyan fejlődik a húsmentes kínálat Magyarországon és Budapesten? Milyen kihívásokkal kell szembenéznie annak a kreatív séfnek vagy étterem tulajdonosnak, aki vega vagy vegán konyhát szeretne üzemeltetni? Erről is szó lesz a Piqniq Budapest eseményén, és nem is akármilyen helyszínen, a csodálatos Horizont kávézóban.

Mikor:
Február 21. (csütörtök), 17:30-21:00

Hol:
Horizont

Bővebb infó:
Esemény

 

BOYZ BOYZ BOYZ Friday w Alto Castello

Indítsd a péntek estéd a Typo Showroomban! A vintage ruhadarabok rajongóinak nagy valószínűséggel nem kell bemutatnunk a helyet, azoknak pedig, akik még nem estek át a true second-hand életérzés tűzkeresztségén, kötelezően ajánlott program. Ezúttal a férfi és sport szekció darabjai kerülnek reflektorfénybe, némi talpalávalóval megspékelve.

Mikor:
Február 22. (péntek), 17:00

Hol:
TYPO Showroom

Bővebb infó:
Esemény

 

Mini Cuerda és Lumos Maxima workshopok a Technikában

Hogy mi is az a mini cuerda? A Technika kisbútor workshopján nemcsak megtudhatjuk, de el is készíthetjük a sajátunkat. Ha azonban egy minimál lámpatestet készítenénk szívesebben, a Lumos Maxima workshopot érdemes választanunk. Ideális hétvégi program a fúrni-faragni vágyóknak!

Mikor:
Február 23. (szombat), 10:00-18:00
Február 24. (vasárnap), 10:00-18:00

Hol:
Technika

Bővebb infó:
Mini Cuerda workshop
Lumos Maxima workshop

 

Jótékonysági workshop a Müskinn-lányokkal

Nagyon szeretjük a Müskinn cuccait! Most elkészítheted saját Müskinn-tárcádat, és mindeközben még másoknak is segíthetsz. Az Aurórában zajló eseményen a Város Mindenkié és az Utcáról Lakásba Egyesület munkáját támogathatod, ha csatlakozol a workshop résztvevői közé.

Mikor:
Február 23. (szombat), 16:00-20:00

Hol:
Auróra

Bővebb infó:
Esemény

 

Sétálj! Ismerd meg az óbudai kísérleti lakótelepet!

Imádtuk a Kiscelli Múzeum egykori kiállítását (Korszerű lakás 1960. Az óbudai kísérlet). Most nem az intézmény falai között, hanem a konkrét helyszíneken ismerkedhetünk meg a ’60-as évek lakóházaival. Szerkesztőségünk egyik tagja olyannyira szerencsésnek mondhatja magát, hogy néhány évvel ezelőtt az egyik ilyen kísérleti lakótelepi házban lakhatott egy rövid ideig. A sétán Branczik Márta, művészettörténész a Kiscelli főmuzeológusa vezeti végig a látogatókat.

Mikor:
Február 23. (szombat), 14:45-16:30

Hol:
Találkozási pont a III. ker. Bécsi út – Reménység utca sarkán, a Bécsi út 203. előtt

Bővebb infó:
Esemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük