fbpx
Nyomj Entert

Időtlenné tenni a gyerekkor hangulatát | BOO Studio

Nosztalgikus, gondoskodó kiegészítők természetes alapanyagból: a BOO Studio termékei amellett, hogy kényelmes és puha viseletek, az egész család örök darabjaivá válhatnak. A magyar márka a járványidőszak kellős közepén indult útjára, de máris nagy, támogató közösségre lelt. Lebó Eszterrel és Kele Ildikóval, a márka alapítóival beszélgettünk.

Lebó Eszter és Kele Ildikó néhány évvel ezelőtt, még a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textil szakának egyik divatbemutatóján találkozott először. Azóta több projektben is együttműködtek és szakmailag is jól kiegészítették egymást.

„Eszter nagyon profi módon egyengeti több márka útját is, azonban régóta dédelgetett álma volt, hogy valami sajátot hozzon létre. Kölcsönösen tiszteljük a másik munkáját: inspiráljuk, motiváljuk egymást és megbízunk egymás tudásában – így fogalmazódott meg bennünk, hogy közösen vágjunk bele a BOO Studio megvalósításába” – mondta el Ildikó.

Az ötletgazdák hiánycikket véltek felfedezni a gyerekmárkák kínálatában az olyan kötött kiegészítők terén, amelyeknek az alapanyaga nem poliészter vagy egyéb műanyagszármazék. „Az ismerős anyukák is sokat panaszkodtak arra, hogy nem igazán találni jó minőségű sapkákat, sálakat, mert kényelmetlenek, böknek vagy kiütéseket okoznak” – emelte ki Eszter. A márka gondolatisága azonban nemcsak a természetes és minőségi alapanyagok köré épül, hanem saját szenvedélyüknek is teret ad.

„Eszter sokat mesélt nekem arról, hogy édesanyja a kilencvenes évek elején gyerekruhák és -kiegészítők gyártásával foglalkozott. Hamar kiderült, hogy mindketten szeretetteljes nosztalgiával gondolunk a gyerekkorunkból megőrzött, különösen éles emlékeinkre, és imádjuk újra és újra felidézni azokat. Egy gyerek kiegészítőmárka pedig kiválóan teret enged mind a múltidézésnek, mind pedig a kötött gyapjútárgyak iránti rajongásunknak” – tette hozzá Ildikó.

A BOO Studio termékei olyan gyerekeknek készülnek, ahogy Eszter is fogalmaz, „akik igazi rosszcsontok, mindenhova bekukucskálnak, fintorognak a családi fotókon, cserfesek és mindent megszagolnak, megfogdosnak” – erre enged utalást a márka elnevezése is.

Termékpalettájuk különlegessége, hogy a kiegészítők prémium minőségű merinófonalból készülnek, amely amellett, hogy nagyon puha, rugalmas, laza szerkezetű és magas komfortérzetet nyújt, valamint a kellemetlen szagokat sem köti meg, a mindenki által jól ismert gyapjúhoz képest egyáltalán nem szúr és nem irritálja a bőrt. Így érzékeny bőrű babák vagy ekcémás gyerekek is hordhatják.

A különböző sapkák, kendők, takarók nemcsak alapanyagukban, hanem színpalettájukban is karakteresek. „Mindenképpen olyan színeket szerettünk volna választani, amelyek emlékeztetnek a gyerekkorunkra, vidámak és jellegzetesek. Ezeket az árnyalatokat külön nekünk festik Olaszországban, de a jövőben mindenképp szeretnénk a palettát bővíteni, a színeket cserélgetni” – mondta el Eszter.

A márka koncepciójához az is hozzátartozik, hogy ne csak a gyerekek, hanem az egész család is megtalálhassa a számára megfelelő darabot a kínálatban. Egyes termékeik multifunkcionálisak, így például a babatakaró tökéletesen alkalmas felnőtt sálnak is, de a kendők is többféle módon használhatók. „Valljuk be, nincs abban semmi rossz, ha néha elcsenjünk a gyerekektől a kincseiket!” – hívta fel figyelmünket Eszter.

„A márka alapértékeként határoztuk meg, hogy termékeinket hosszú távra tervezzük, hogy azok örökölhetőek is legyenek, akár szülőről gyerekre, testvérről kistestvérre. Ezért is választottunk tartós, minőségi alapanyagot. Szerettük volna a gyerekkor hangulatának átélését időtlenné tenni” – egészítette ki Ildikó.

Az alapítók hamarosan új, izgalmas és multifunkcionális termékekkel is készülnek, amelyek között a gyerekek és a felnőttek is találhatnak majd kedvükre valót. Addig is nézzetek szét a BOO Studio honlapján és válogassatok ti is az időtálló darabok közül.

Fotók: Árgyelán Tímea, Bakai Anita, Horváth Bernadette, Nata Horinkova

BOO Studio | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük