fbpx
Nyomj Entert

Megkezdődött a jelentkezés a harmadik design START mentorprogramra

A már két termékcsaláddal rendelkező designvállalkozások helyzetének stabilizálásában segédkező programba nyílt pályázat útján várja a jelentkezéseket a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ).

Az előző mentorprogramban részt vevő vállalkozások nívós díjakról, külföldi magazinmegjelenésekről és kiemelkedő elismerésekről számoltak be részvételük kapcsán, emellett pedig több gyártó-tervező páros esetében folytatódott a közös munka a kéthetes szakmai gyakorlatot követően is. A program előző, második etapjában a porcelántermékeket és lámpatesteket alkotó Andrási Edina, a fenntartható bútorairól ismert Kele Sára, az asztalosipari termékeket gyártó Kerekes Furniture, a moduláris akusztikai csempékkel dolgozó Temesi Apol és az esztergált fatermékekről híres Tompa László szakmai mentorok segítségével épített tovább márkáját, megszerezve a designvállalkozások stabilizálásához szükséges üzleti tudást.

A programban a vírushelyzet miatt online formában megszervezett workshop-sorozat és egyéni konzultációk mellett szakmai gyakorlat is szerepelt a terítéken. A résztvevők a NezozeN, a Balaton Bútor, a FabLab Budapest, az iamart és a LumoConcept műhelyében kaphattak képet gyártásról és értékesítésről egyaránt. Tanulmányút helyett extra konzultációval zárult az MDDÜ programja: Tóth Marcell onlinemarketing-szakértő a megváltozott gazdasági helyzetben felmerülő online és digitális értékesítési és marketingmegoldásokról tájékoztatta a vállalkozásokat.

A mentorprogram résztvevői a workshopokat interaktívként és szemléletformálóként jellemezték, kiváltképp az üzleti tervezésről, a jogi témákról és a kommunikációs módszerekről szóló előadásokat. Elmondásuk szerint a mentorok új megvilágításba helyezték az eddigi tevékenységeiket.

A mentoráltak sikere tökéletesen példázza a program jelentőségét, hiszen a mentorprogram végeztével hazai stabilitást szerzett márkák teljes odaadással koncentrálhatnak jövőbeli céljaik megvalósítására” – nyilatkozta Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezetője.

A harmadik design START mentorprogramra természetes és jogi személyek is jelentkezhetnek EZEN a linken.

Magyar Divat & Design Ügynökség | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük