fbpx
Nyomj Entert

Ilyen is lehet majd a marsi élet | SpaceX

Üvegdómokban élhetnek majd a jövőben a Marsot kolonizáló pionírok a bolygó terraformálását megelőzően – legalábbis Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezetője szerint.

Az immár a világ harmadik leggazdagabb embereként számon tartott milliárdos vállalkozó arról twittelt a közelmúltban, hogy üvegdómokban tartja elképzelhetőnek az életet azt megelőzően, hogy sikerülne élhetővé formálni a vörös bolygót. Musk elképzelései nem nevezhetők kicsinyesnek: 2050-re, azaz harminc éven belül egymillió embert szeretne a Marsra juttatni saját cége, a SpaceX segítségével. Arról már korábban is beszélt, hogy még saját életében el akarja érni a bolygó meghódítását, eszerint korántsem csak ábrándról van szó. Rövidebb távú célja az, hogy 2030-ra embert juttasson a bolygóra.

Ilyenek lehetnek majd kezdetben a marsi mindennapok

A terraformálás meglehetősen agresszív eszközökkel történne meg Musk szerint: atomfegyverrel célozná a bolygó sarkvidékeinek jégtábláit annak érdekében, hogy felmelegedést, ezáltal az emberi élettel való kompatibilitást érjen el. A folyamat véleménye szerint lassú lesz: nem a mi életünkben következik majd be a változás, de élhetővé tudja tenni a bolygót.

A SpaceX űrrepülői szállíhatják majd az első marsiakat a Földről

Tény ugyanakkor, hogy tudósok álláspontja szerint ma még nem áll rendelkezésünkre olyan eszköz, amely képessé lehet élhetővé tenni a marsi körülményeket. Musk ezzel nem sokat törődik: jelenlegi Twitter-profilképe is a Mars kolonizált látképe, illetve a SpaceX webshopjában olyan pólót is árul, melynek felirata „Nuke Mars”, azaz „Atomot a Marsnak”.

SpaceX | Web | Facebook | Instagram 

Forrás: Independent

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük