fbpx
Nyomj Entert

Inspiráló közösségi terek Kelet-Európából | TOP 5

A nyugodt környezet, a természet közelsége mindig inspirálóan tud hatni, ha dolgozni vagy pihenni szeretnénk, főleg, ha ezt olyan egyedi építményekben vagy azok közelségében tehetjük meg, melyek különleges és kreatív formai megoldásaikkal, anyaghasználatukkal egységet alkotnak a természettel – vagy éppenséggel kitűnnek onnan – a maguk sajátos módján. A következő válogatás ilyen épületekre és közösségi terekre fókuszál. ­


Multifunkcionális lakóegység | Ljubljana, Szlovénia

A cél az volt, hogy egy olyan önálló és sokoldalú fa épületet hozzanak létre, amely használható hétvégi házként, rövid ideg tartó kutatási bázisként, turisztikai- vagy menedékhelyként. Mérete és mobilitása lehetővé teszi, hogy a szállítási procedúra is gördülékenyen menjen. 


Gyógyszertár Rigában | Riga, Lettország

Substance építészeti iroda által tervezett gyógyszertár térinstallációként is remekül megállja helyét. Ebben az esetben az épület teljesen eltér a környezetétől, mégis vonzóan kifejezi annak tartalmát. 

Fotók: Substance

Kultúr- és imaház | Sedlčany, Csehország | A8000 

Az épület átmenetet képez a város történelmi tömbszerkezete és a kevésbé fejlett és lakott környék között. A kultúrház két részből áll, a belső térhez választott anyagok az imaház hangulatát hangsúlyozzák – a világos fa, a fehér falak és a nagy fény ellentétben áll az épület külsejével. 


NOW COLO előadóterem | Kijev, Ukrajna

Az előadóterem a 2020-as MEBEL bútor és lakberendezési kiállítására készült, hogy a tagok és a vendégek egy különleges és harmonikus közösségi térben gyűlhessenek össze.  Az előadóterem majdnem teljes egészét csövek teszik ki, melyeket a kiállítás után ECO csomagolásra lehet újrahasznosítani, egy második életet adva azoknak.

Forrás: archilovers


Relaxáció modern módon | Hinterbrühl, Ausztria | Smartvoll

Ennek a fürdőnek a környezete nem tereli el a figyelmünket a lényegről, az egyszerűségében rejlik az értéke. Jellegzetessége az egy anyag használata, a tereket vertikálisan és horizontálisan elhelyezett kőtömbökből építették és tagolták is – ezzel egy egységes, modern harmóniát kölcsönözve a helyiségnek, mely a teljes kikapcsolódást biztosítja.

Forrás: dezeen


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük