fbpx
Nyomj Entert

Képzeletbeli nyaralás | Casa Plenaire

Még mindig nem tudjuk, mi lesz a nyárral, a nyaralással, az utazással. Egyelőre csak a képzeletünk szárnyalhat a határokon túlra, ám ennek is van valamennyi előnye: az álmaink nincsenek pénztárcához vagy távolsághoz kötve. És már fiktív nyaralóhelyek közül is válogathatunk, hála azoknak a designereknek, akiket a bezártság arra sarkallt, hogy képzeletbeli úti célokkal támogassák meg az álmainkat.

Fehér, napos, barlangszerű menedék, kilátással a végtelen kékségre – ismerős? A londoni bázisú Child Studio tervezőit Santorini szigetének építészete ihlette, amikor a karantén ideje alatt a Casa Plenaire képzeletbeli üdülő tervezésébe fogtak.

A 2019-ben alapított stúdió terveit is kettévágta a járvány: épp a Plenaire kozmetikai cégnek terveztek üzletet, amikor beütött a krízis. A projekt felfüggesztésre került, de a két fél úgy döntött, ha fizikai síkon most épp nincs rá lehetőség, a virtuális világban létrehozható egy megálmodott tér. A kollaboráció eredményeként születettek meg a Casa Plenaire, tengerparti álomvilla 3D-modelles tervei.

A görög miliőbe helyezett villát a design olyan ikonikus darabjaival töltötték meg a tervezők, mint a svéd Greta von Nessen Anywhere lámpája, vagy a finn Eero Aarnio Pastil széke. A ház legnagyobb erőssége a terasz, kilátással az Égei-tengerre (ez a valóságban sem festene másképp), de a tervező Che Huang és Alexy Kos az enteriőrt sem hanyagolta el. Az ovális tetőablak alá beltéri pezsgőfürdőt helyeztek, a zuhanyt pedig egy titkos teraszon rejtették el. A helyi küklád építészeti hagyományokból átemelték a legizgalmasabb elemeket, például szinteltolásokkal és boltívekkel gazdagították a teret.

Ha kigyönyörködtük magunkat a villában, érdemes rápillantani a Child Studio eddig (valós térben is) megvalósult munkáira: a Londonban található Humble Pizza enteriőrje például ugyanazt a derűs nyugalmat árasztja, mint a Casa Plenaire. Már ezzel az éttermi projekttel is több díjra jelölték őket, és számos megjelenést értek el, ám igazán épp a karantén alatti virtuális projektjük miatt kapta fel őket a szakma és a közönség.

Child Studio | Web | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük