fbpx
Nyomj Entert

Költői kerámiák

Könnyed, spontán, lágy és költői formavilágú kerámiák. A Pottery and poetry alkotásokat Maria Baleva és Zornica Genova művészpáros készíti Szófiában. Mutatjuk, mi történik akkor, ha egy építész és egy ügyvéd közös projektbe kezd!

A Pottery and poetry ötlete Maria-tól származik, aki egyébként főállásban a bolgár FUNKT ARCHITECTS egyik alapító építésze; neki köszönhető a kerámiák megalkotása és a márka vizuális megjelenése. Zornica ügyvédi háttérrel rendelkezik, ő írja a kerámiákat kiegészítő verseket, és látja el a marketing feladatokat.

„Maria egyik este előállt az ötletével, hogy szeretné az írásaimat és a kerámia iránt érzett szenvedélyét egyesíteni, egyfajta ösztönözésképpen, hogy több időt tölthessünk a számunkra inspiráló dolgokkal. Teljesen oda voltam a kezdeményezésért, Maria kerámiái amúgy is teljesen lenyűgöztek” – mondta el Zornica.

A projekt célja nem csak önmaguk, hanem mások számára is inspiráló tárgyak és gondolatok megalkotása. A kerámiák kézzel, szabad alakítással készülnek, ettől lesz mindegyik darab igazán egyedi. A könnyed formák néha lágy, festett natúr és indigó, máskor pedig élénk sárga, zöld és piros színfoltokkal párosulnak. A Pottery and poetry kerámiák ugyanúgy lehetnek használati eszközök, mint ahogy lakásunk dekoratív elemei is egyaránt.

„A Pottery and poetry tárgyakban az a legjobb, hogy egy kis művészetet csempésznek a mindennapi megszokott rutinjainkba. A művészet amúgy is a teendőink részévé kellene váljon, ahogy régen, mint amikor az emberek saját maguk készítették a ruháikat, és szinte mindent valamilyen művészi energia övezett. Nagyon szeretem elfogyasztani a salátámat a saját tálamból, és emellett egyéb érzékeimet is kényeztetem vele, amikor a kezemben tartom, vagy ha a konyha polcán látom. Minden étel, amit a kerámiákban szolgálunk fel, jobban ízlik, mivel az étkezési folyamat tulajdonképpen a megfigyeléssel kezdődik” – tették hozzá az alkotók.

Ha ti is szeretnétek egy kis költészetet és szép kerámiatárgyakat csempészni a mindennapjaitokba, nézzetek szét a Pottery and poetry Instagram oldalán.

Pottery and poetry | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük