fbpx
Nyomj Entert

Kortárs ékszerekkel gazdagodott az Iparművészeti Múzeum gyűjteménye

Ebben az évben tíz magyar kortárs ékszertervező tárgyával gazdagodott az Iparművészeti Múzeum ötvösgyűjteménye. A múzeum kollekciójába többek között olyan alkotók ékszerei kerültek be, mint Fekete Fruzsi, Szilágyi Sapi vagy Huber Kinga.

A Ráth György-villa 2018 őszén, „A mi szecessziónk” című állandó kiállítással nyitotta meg újra kapuit. A tárlat az Iparművészeti Múzeum szecessziós gyűjteményének legjelentősebb darabjait mutatja be – ezek között az ikonikus tárgyak között jelentek meg 2019 őszén az Ékszerek Éjszakája Budapest „Controls/Ctrl+S” névre keresztelt központi kiállításának kortárs darabjai hazai és nemzetközi alkotóktól egyaránt.

A nagy sikerű együttműködés nem ért véget a tavalyi kiállítással: a múzeum ebben az évben műtárgyvásárlás keretében a 2019-es kiállításon szereplő tizenhét magyar kiállító közül tíz tervező ékszerét – pályázati támogatásnak köszönhetően – vásárolta meg, ezzel tíz hazai kortárs ékszertervező tárgyai kerültek be az Iparművészeti Múzeum ötvös gyűjteményébe. Mutatjuk, melyek ezek!

Börcsök Anna: „7 demons CONTROLS me”


Dánfalvi Ildikó: „Soul Mates”


Fazekas Veronika: „Inside out”


Fekete Fruzsi: „Mistake on purpose”


Gera Noémi: „Power necklace”


Huber Kinga: „Saved second”


Kocsor Eszter Sára: „Mirror in mirror”


Losonczy Orsolya: „Object 3” / „Precious Inside-Out Collection”


Szilágyi Sapi: „Everyday badges”


Vékony Fanni: „The Devil’s bones”


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük