fbpx
Nyomj Entert

Közösségi tér a kávé szerelmeseinek | GROUNDS

A cseh Rusty Nails Coffee Roasters új helyet nyitott Prágában, mely sokkal több egy átlagos kávézónál. A kávépörkölés házon belül zajlik, ezen felül pedig edukációs workshopokat és versenyeket is tartanak a KOGAA építész stúdió által megálmodott indusztriális térben.

Prága egyre inkább felkapott Karlín kerülete ipari övezetből vált pezsgő városnegyeddé. Itt kapott helyet a Rusty Nails új helye, a GROUNDS is, melynek építészeti megoldásaiért a KOGAA építész stúdió felelt. A kávézó alapítója, René Královič országszerte több vendéglátóhelyért felel, az új üzlettel pedig az volt a célja, hogy közös platformot teremtsen kávészakértők, baristák és kávékedvelők számára egy olyan helyen, ahol a kávépörkölési folyamatot is láthatják az érdeklődők.

A helyiség egy belső udvarból nyílik, belépve a cafeteria fogadja a látogatót. A betonasztalok és egyéb betonelemek a helyszínen készültek, mint ahogyan a fal mellett végigfutó fa pad is. Az indusztriális stílus leginkább a hullámlemezeken és a felfüggesztett lámpákon érhető tetten, ezeken túl a felülvilágítókon keresztül beáramló természetes fény teremt sajátos atmoszférát.

Az emeleti, irodaként funkcionáló munkatérbe vibráló narancs lépcsősor vezet fel, a szabálytalan alaprajzú teret pedig fényáteresztő hullámlemezek határolják, sok-sok zöld növénnyel körülölelve.

A KOGAA intenzíven együttműködött a Rusty Nails csapatával annak érdekében, hogy olyan téri megoldásokat hozzanak létre, amelyek a lehető legjobban szolgálják az itt zajló eseményeket és tevékenységeket. A tértervezésben nagy gondot fordítottak arra, hogy legyen elegendő hely a kávébab tárolására, a helyszínen zajló kávépörkölésre, a takarításra és a csomagolásra is. A helyiségen belül leválasztott középső térben a kávétesztelés zajlik, illetve itt tartanak workshopokat és versenyeket is.


KOGAA | Web | Facebook | Instagram
GROUNDS | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük