fbpx
Nyomj Entert

Lángos újragondolva

Új vendéglátóhely nyílt Pozsonyban karakteres repertoárral és jellegzetes enteriőrrel. A Langoš Bar kínálatában a klasszikus, hagyományos falatok mellett az újragondolt ízek is megférnek.

A Langoš Bar egy apró streetfood-bár, amely Pozsony városközpontjában, egy régi vásárcsarnokban található. Ahogy elnevezéséből is kiderül, a bár kínálata a hagyományos magyar konyha lágy kelt tésztából készülő, sült lepényét, vagyis a lángost helyezi a középpontba: míg a tradicionális receptben általában a tejföl, a sajt és a fokhagyma kombinációja jellemző, addig a Langoš Bar új megközelítést képvisel.

Az ételbár koncepcióját Lukáš Hesko elismert séf és Nagy Róbert tapasztalt sommelier álmodták meg. A pecorino sajt, a pastrami vagy a garnélarák mellett számos más lehetőséget is kínálnak a hagyományos magyar étel megfűszerezésére, melyet a régióból származó italokkal és natúr borokkal társíthatunk.

Bár a hely csak tizenkét négyzetméter alapterületű, minden szükséges felszerelés elfér benne. A szlovák Grau Architects építészei vizuálisan egyszerű, mégis erős koncepciót alkottak: az enteriőr kialakítása négyzet alakú rácsrendszerre épül. A durva cementburkolatú egységben fehér csempéből és rozsdamentes acélból építkeztek. Az ételbár központi színe a piros, ami jól illeszkedik az ételbár jellegzetes arculatához.

A Langoš Bar vizuális identitásáért a helyi Nice Guy designstúdió alapítója, Matej Spanik, valamint Tomáš Rybár, másnéven Sicknico felelnek. A hely logója egy stilizált, kerek és jóllakott fejet szimbolizál. A tervezőpáros céljai közé tartozott, hogy merész, ugyanakkor hiteles vizuális világot hozzanak létre, ami könnyen érthetővé teszi az ételbár koncepcióját. Emellett a lángos fogyasztásának örömét is szerették volna megragadni.

Fotók: Matej Hakar

Langoš Bar | Instagram
Grau Architects | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Archdaily

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük