fbpx
Nyomj Entert

LOGITRACK | Új logikai játék a Logifaces-től

Kifinomult pasztell színek, letisztult építészeti formák, izgalmas három dimenziós alakzatok. LOGITRACK: a Logifaces új betonjátéka (nem csak) logikai elméknek.

A Logifaces 2015 óta hoz létre kézzel készített betontárgyakat, kiemelt termékük pedig egy analóg logikai játék, amely az ősi kínai Tangram kirakóst gondolja tovább, és ülteti át 21. századi formára. A játék különböző oldalmagasságú prizmákból áll, és egyetlen szabályra épül: az elemek egymás mellé helyezésével a folytonosság fenntartására kell törekednünk. A tárgy nem csak logikai, hanem kreatív kihívást is jelent, és emellett mint meditatív eszköz segít kiszakadni a mindennapokból. 

A Logitrack esetében plusz nehezítő tényező, hogy nem csak a folytonosságot kell szem előtt tartanunk, hanem utat kell építenünk a játék szettet kiegészítő 2 db fémgolyónak is. Ahogy a játék mottója is utal rá: “Play with the logic of the slopes”, vagyis „Játssz a lejtők logikájával”.

„A Logitrack ötvözi a már klasszikusnak mondható Logifacest a golyópályás játékkal. Az elemeket tehát úgy kell párosítani, hogy azok egy folyamatos, ugrás nélküli felületet alkossanak – ez a régi Logifaces szabály. A Logitracknél emellett még a pályaszakaszok folyamatosságára is figyelni kell, az építés végén pedig a mellékelt acélgolyóval tesztelhető a lejtőnk” – részletezi Lakos Dániel, a Logifaces kitalálója.

A Logifaces-től már több különböző játék is elérhető: nem csak betonból, hanem fából készült változatot is beszerezhetünk, más-más nehézségi szintnek megfelelő szettben. Hozzáadott értéke, hogy a játék élménye mellett dekorációs tárgyként is használhatjuk őket, és itt főleg a gyertyatartóként működő Miracle-t, vagy a Logiplaces-t érdemes említeni; az utóbbival például nagyon izgalmas szoborszerű domborzati formákat alakíthatunk ki. 

Próbáljátok ki ti is!

Fotó: Schöff Gergely 

Logitrack Behance | Logifaces web | Logifaces Facebook

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük