fbpx
Nyomj Entert

Magyar építészeti alkotófesztivál Argentínában | Hello Wood

Amikor az első argentin táborukat szervezték, talán a Hello Wood csapat tagjai sem gondolták volna, hogy lesz folytatás. Pedig lett. És ez már a negyedik!

Negyedszer rendezték meg a formabontó fa installációiról ismert építész stúdió, a Hello Wood alkotótáborát a tengerentúlon, a Buenos Airestől 160 kilométerre fekvő Ceibas-ban. Az évek során neves nemzetközi építészekkel együtt dolgozó Hello Wood 10 éve indított alkotótábort a Balaton-felvidéken, amely 2017-ben vált exportcikké. 

„Büszkék vagyunk arra, hogy egy magyarországi projekt kezdeményezőiként nemzetközi közegben terjeszthetjük tudásunkat, tapasztalatainkat, másoknak inspirációt nyújtva. Nagy szó, hogy évről-évre a Lollapalooza Argentina fesztivált is megjárják a tábor alkotásai, így több tízezer ember láthatja testközelből az installációkat” – számol be az egyik alapító, Ráday Dávid.

Az építész képzések sajátossága, hogy a hallgatók nem – vagy csak elvétve – vesznek részt valós építési feladatokban, ezt az űrt hivatott pótolni a program, ahol az egyetemisták nem csak egy intenzív közösségi élményt, hanem a kézzel építés élményét is megtapasztalhatják.

Idén 11 installáció készült az Argentínából, Brazíliából, Hollandiából, Paraguayból és Uruguayból érkező oktatók vezetésével az idilli, pálmafákkal szegélyezett birtokon. A dél-amerikai alkotófesztivál helyi partnerek szervezésében valósul meg, a magyar iroda koordinálásával.

Fotók: Pedro Scarpaci

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük