fbpx
Nyomj Entert

Megérkezett az új, limitált YKRA-kollekció

Felhőkarcolók New Yorkból, gondolák Velencéből, szörfösök Mauiról és felukka vitorláshajók a Nílusról: az YKRA új, limitált táskakollekciója a világ egzotikus tájaira repít minket. Mutatjuk a Balázs Viola illusztrációival készült JETSET mini-kollekciót!

Az YKRA-táskák egyre gyakrabban bukkanak fel a világ különböző pontjain, így adott volt, hogy a márka az utazás témáját is feldolgozza valamilyen formában. Új kollekciójukkal a légi közlekedés fénykorát és a mai modern turizmus hajnalát ünneplik.

„A hetvenes években még luxusnak számított repülővel utazni, az átlagember számára csupán álom volt távoli, egzotikus helyekre eljutni. Ebben a korban a jet set kifejezés egy olyan társadalmi csoportot jelölt, amely mégis körbeutazhatta a világot. Egyik nap New Yorkban buliztak, másnap már egy fehér homokos tengerparton pihenték ki fáradalmaikat. Ennek az életstílusnak a romantikáját szerettük volna átadni a JETSET kollekcióval. Mára ez a világ eltűnt, helyét a tömegturizmus vette át. A repülés hétköznapi, klausztrofóbikus élménnyé vált, a turizmusnak ez a formája ugyanakkor nem fenntartható, hiszen kulturális és környezeti hatással van a világra. A kollekcióval visszavágyódunk egy letűnt kor idealizált miliőjébe” – mondta el Lakatos Balázs, az YKRA márka alapítója.

A JETSET táskákon megjelenő, karakteres mintát – amelyet Balázs Viola, a VYF márka designere tervezett – a hetvenes évek jellegzetes utazási plakátjai ihlették. További újdonságnak számít, hogy a márkára jellemző színvilágtól eltérő módon a kollekcióban az élénk tónusokra került hangsúly, az ikonikus YKRA logó is először jelenik meg átszínezett, narancs és rózsaszín formájában.

A kis példányszámú kollekciót még különlegesebbé teszi, hogy nincs benne két egyforma mintájú termék, így ezek a táskák igazi gyűjtői daraboknak számítanak. Fedezzétek fel ti is a JETSET táskákat a márka webshopjában!

YKRA | Web | Facebook | Instagram

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük