fbpx
Nyomj Entert

Múlt a jelenben | Farmer Gobelin kollekció az Earth’N’More-tól

Az eltűnőben lévő kézművességet csempészi vissza a divatba az Earth’N’More kapszulakollekciója. Az újrahasznosítás szellemében a koncepciót kiötlő Fazekas Fanny és Kondor Bence vintage farmerkabátokat egészített ki régi, falakról lekerült gobelinekkel.

„Úgy nőttem fel, hogy kislány koromban nagymamám mindig egy gobelinen dolgozott” – írja Fazekas Fanny a farmer-gobelin kapszulakollekció születésének előzményeiről. „A lakásunk a mai napig gobelinekkel van tele, anya és mama évtizedek óta megszállottan végzik ezt a fajta kézimunkát” – ezzel valószínűleg sokan vannak még így. 

Az Earth’N’More blogot alapító Fanny és Bence napi szinten tesznek környezetünk megóvásáért, ebben a szellemben készítették első kollekciójukat is. A falakról lekerült régi gobelineket jó minőségű, vintage farmerkabátokra illesztették, így egyedi és megismételhetetlen darabok születtek. Mivel a farmer előállítása különösen nagy veszélyt jelent a környezetre, ezzel is hozzájárulnak a divat körforgásához.

„Az első kollekciónkban minden kabát vintage boltból került hozzánk, mert úgy gondoljuk, hogy 2020-ban az a legfenntarthatóbb ruhadarab, amelyik el sem készül, a második legfenntarthatóbb pedig az, amelyik már elkészült és alig várja, hogy valaki rendszeresen és szeretettel viselje.

Fotók: Kondor Bence

Forrás: Earth’N’More

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük