fbpx
Nyomj Entert

Nagypolgári lakás a Steindl utcában | Budapest

A lehető legjobb dolog, ami ezzel az ötödik kerületi lakással történhetett, hogy Bertóty Eszter és Szabó Z. Milán belsőépítészek kezei közé került. Az egykor sötét, nyomasztó helyiségekben most szanaszét árad a fény, többek között az olyan megoldásoknak köszönhetően, mint a függőfolyosóra nyíló üvegajtó.

Amikor hozzáláttak a tervezéshez, Bertóty Eszter és Szabó Z. Milán egy, a Steindl Imre utcai régi bérház emeletén található, apró helyiségekre bontott, leválasztott lakással találta szembe magát.

Fotók: Hlinka Zsolt

A lakás különlegessége, hogy bár a főbejárata egyből a lépcsőházból nyílik, a függőfolyosón is tartozik hozzá egy bejárat, ami régen a cselédbejáró lehetett. Eszterék ebből a részből télikertet varázsoltak, amit egy hatalmas üvegajtó segítségével kapcsoltak össze a lakás szívét alkotó konyhával.

Fotók: Hlinka Zsolt

Kétségtelenül ez a lakás leglátványosabb része, de a többi helyiség sem szenved hiányt szemet gyönyörködtető részletekben. A közös élettér (nappali, konyha, télikert) a lakás közepén helyezkedik el, ebből két irányba nyílnak a privát terek, azaz a hálószoba, fürdő és a gardrób.