fbpx
Nyomj Entert

Irodatér ipari hangulatban | Kurz architekti

Nyers elemek, régi és új találkozása indusztriális hangulattal fűszerezve: a Czech Promotion kommunikációs ügynökség a Prágában található Karlín-palota helyiségeibe költözött. Az új enteriőr kialakításáért a cseh Kurz architekti építész stúdió felelt.

A Czech Promotion kommunikációs ügynökség mindössze három hónap alatt kellett, hogy korábbi bázisáról a Karlín-palota felújítatlan tereibe költözzön. A rövid időkorlát nagyban befolyásolta a tervezés és az építés folyamatát, valamint annak koncepcióját. A végeredmény egy esztétikájában figyelemre méltó, egyszerű és funkcionális irodatér.

Az újjáépítés során az építészek a nyers felületekre fektették a hangsúlyt, így az enteriőr két jellegzetes eleme az eredeti öntött mennyezet és a papírcsövekből kialakított térelválasztó, amelyet az ügynökség dolgozói tárolóként is használhatnak.

Az irodai berendezés nagy része antik darabokból áll, amiket felújított fotelekkel és egy helyi bútorgyártó termékeivel társítottak. A tér egyik ikonikus eleme egy tölgyfából készült, kifinomult formavilágú asztal, amely a tárgyalóteremben kapott helyet.

Fotók: Boysplaynice

Kurz architekti | Web | Facebook
Forrás: Linka.News

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük