fbpx
Nyomj Entert

Nova Iskra co-working | Belgrád, Szerbia

Ahogyan a co-working helyek általában, úgy a belgrádi Nova Iskra kreatív hub is a kollaborációt szeretné elősegíteni használói között. Hogy milyen terek segítségével éri el ezt az inspiráló hatást, az kiderül PACE X HYPEANDHYPER innovatív közösségi tereket bemutató sorozatunk e heti cikkéből.

Az épített környezet viselkedésre és mentális állapotra való hatását használták ki a Petokraka stúdió építészei, mikor a belgrádi Nova Iskra co-working központ belső terein dolgoztak. A fényárban úszó, nagy belmagasságú terek a gondolatok szabad áramlásához járulnak hozzá, a terek közötti átláthatóság – a különböző helyiségeket üvegfalak vagy függönyök választják el egymástól – pedig az üzleti együttműködések közti transzparenciára rezonál.

A régi épületben a téglafalak a múltra, a betonmennyezet a jelenre utal. A munkaállomások mellett pihenésre külön helyiségeket alakítottak ki, ráadásul városi panorámával, ami mind a kényelmes lounge-ból, mind a teraszról élvezhető.

„Olyan, mint Belgrád maga: IZGALMAS.

Itt dolgozni nagyon ELEGÁNS.

Játszanak a FIATALOS fények.

És ilyen EGYSZERŰ?

Igen!

Az »Új Szikra« nem isteni, hanem nagyon mélyen emberi. Tiszteli a hagyományt, de ahol kell, ott merészen felülírja, mert ma már nem a tegnapot éljük. Ez az innováció motorja, az új terek lendülete.”

Schrammmel Zoltán DLA egyetemi adjunktus

PACE X HYPEANDHYPER című sorozatunkban hétről hétre bemutatunk egy-egy munkát a kelet-közép-európai régió kiemelkedő kortárs középületei közül. 

PACE | Web | Facebook

BME Középülettervezési Tanszék | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük