fbpx
Nyomj Entert

Porszívóból speedmotor

A Dyson porszívóit és hajszárítóit majdnem mindenki ismeri, főleg az egyedi design és formatervezés miatt. Ezt a különleges formavilágot álmodta tovább Rashid Tagirov.

Szolomayer Márk írása

Engem a Dyson-porszívók mindig is rakétára emlékeztettek, de beláthatjuk, hogy a gyorsasági motorok és a rakéták között nincs is akkora különbség. Tagirov még 2019-ben skiccelte le a „porszívómotort” – állítása szerint csak szórakozásból. Idén viszont volt annyi szabadideje, hogy a rajzokat átültesse háromdimenziós tervekké. 

A koncepció igazán kiforrott, látszik, hogy Tagirov már egy ideje foglalkozik a projekttel. A motorból sugárzik az erő és a sebesség. A valaha volt porszívó a motor teste, ehhez csatlakozik a két kerék. Ha az egész nem lenne már így is igazán futurisztikus, akkor jön a motor „műszerfala”, ami tulajdonképpen egy átlátszó LCD-kijelző, amin a sebességtől a navigációig minden megjelenik.

Látva, hogy az elektromos autóknál a gyártók mennyivel bátrabbak a formatervekkel, nem lennék meglepve, ha ez, vagy egy ehhez hasonló koncepció meg is valósulna.

Rashid Tagirovnak nem ez az egyetlen olyan motorelképzelése, amit egy másik használati tárgy ihletett. A Marshall erősítőből alkotott motorterve hasonlóan izgalmas, mint a Dyson-féle koncept: aki tovább böngészne Tagirov álmai között, az erre a linkre kattintva megteheti.

Forrás: Yanko Design

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük