fbpx
Nyomj Entert

OFFSPACE I A végtelen tér művészete

Jussi Niva és Barabás Zsófi közös kiállítása nyílik november 23-án este 7 órakor a Faur Zsófi Galériában. Barabás, absztrakt festményeivel valamint különleges szín és textúra használatával a fiatal képzőművész generáció fontos tagjává vált.  Most a finn kortárs művészet fenegyerekét Jussi Nivát hívta egy közös művészeti kalandra, melyben együtt fedezik fel a térbeliségben és anyaghasználatban rejlő végtelen lehetőséget. Mindkét művész játszik a felületek variálásával, a plasztikus és a finoman festett részek ütköztetésével.

Az OFFSPACE szó szerinti jelentése alternatív tér, a két művész koncepciójában azonban ezen a kiállításon a térbeli benyomások átértékeléséről, új szemszögből való bemutatásáról van szó.

Barabás Zsófi már évek óta rajong a finn művész térbe nyúló festményeiért. Úgy érzi, a síkból kilépő alkotásokat egyszerre jellemzi lendület és dinamizmus, ugyanakkor stabilitást és nyugalmat árasztanak. A művek célja, elrugaszkodni a három két dimenzió általi kötöttségektől, Jussi  Niva objektjei egyszerre megszakítják és kiterjesztik az őket körülvevő teret. A falra tervezett művek mélységet sugallnak,  térbeli paradoxonok, melyeknek élei és hajlásai megtörtek és kiszámíthatatlanok mégis egy határozott cél felé mutatnak.

Jussi Niva: Two way (2017)

Barabás Zsófi absztrakt festményei is egyszerre árasztanak nyugalmat, de kiszámíthatatlanságot és meglepetéseket is tartogatnak a szemlélő számára. Hiszen organikus formáit a színek és a festékrétegek meglepő változatosságával teszi egyedivé.

Jussi Niva 1966-ban született. A Helsinki Képzőművészeti Egyetem elvégzése után, hazájában a kortárs művészet élvonalába került. Rendezett már egyéni és csoportos kiállítást többek között Svédországban, Norvégiában, Japánban, Németországban, Észtországban és Olaszországban is. Műveit most először láthatja a magyar közönség.

Barabás Zsófi: Gondolatom ott (2018)

Barabás Zsófi festőművész igazi művész családban nőtt fel, a Magyar Képzőművészeti Egyetem után Pécsen Keserü Ilona volt a mestere, de Cambridge-ben és Tokióban is tanult. Festményei mellett a “Mindenki tud rajzolni” könyvsorozat és több design kollaboráció is a nevéhez fűződik.

Offspace | Barabás Zsófi és Jussi Niva kiállítása
Időpont: 2018. november 23., péntek este 7 óra
Helyszín: Faur Zsófi Galéria (1114 Budapest, Bartók Béla út 25.)

A kiállítást megnyitja: Petrányi Zsolt

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük