fbpx
Nyomj Entert

Pályakezdő tervezők nyitották meg az idei budapesti divathetet

A most először megszervezett Young Talents Program résztvevőinek prezentációival vette kezdetét múlt csütörtökön a 2020-21-es őszi-téli kollekciókat bemutató budapesti divathét, amely a Magyar Divat & Design Ügynökség tehetséggondozó programjának első állomása is egyben.

A rendezvény Young Talents show-jában prezentáló öt divattervező – Ferencz Noémi (Zeraw), Schrodl Stefania (Stefania Schrodl), Bráz Noémi (Noen Design), Szentirmai Martha (MILLAAS) és Papp Piroska (Nalery) – hat hónapos képzésen vesz részt ősszel, amely workshopokon, szakmai konzultációkon és tanulmányi utakon keresztül nyújt előremutató ismereteket és gyakorlati tapasztalatot a márkaalapítás és a piacra lépés előtt álló fiatalok számára. Hárman közülük friss diplomás tervezőként diplomamunkájukat hozták el az eseményre, ketten pedig a munkaerőpiacon töltött első éveik eredményeiről számoltak be az új kollekcióik bemutatásával.

A kezdeményezés szakmai kapcsolatok terén is új távlatokat nyit a tervezők előtt. A Budapest Central European Fashion Week-en való megjelenési lehetőségen túl a különböző tanulmányi utak lehetővé teszik, hogy a mentoráltak személyesen is megismerjék a szakmai értéklánc legfontosabb pontjait és szereplőit – köztük a gyárakat és a shoowroomokat. A Young Talents Program mindemellett betekintést enged a divatipari szakmai közösségbe is: amennyiben a vírushelyzet is megengedi, a résztvevők olyan rendezvényekre látogatnak el, mint például a nemzetközi párbeszédeknek helyet adó Budapest Fashion-Tech Summit konferencia.

Forrás: Sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük