fbpx
Nyomj Entert

MAGYAR DESIGN 2019 az OTTHONDesign-on

A kiállítás, számos újdonság bemutatásával, idén is egyszerre szólítja meg a szakmai közönséget, valamint azokat az érdeklődőket és látogatókat, akik otthonuk berendezéséhez keresnek inspirációt, új ötleteket, tárgyakat.

A kínálatban szerepelnek falilámpák, függesztékek, spotok és asztali lámpák, amelyek közül a legkülönbözőbb stílusú enteriőrökbe is megtaláljuk az odaillő darabot. Az egyedi megrendeléseket és projektek is kivitelező dizájnerek tapasztalataikat és szaktudásukat felhasználva fejlesztettek ki – magas minőségi követelményeknek is megfelelő – kész lámpákat, világítótesteket.

A gyakran költözködők, vagy kis alapterületen berendezkedők igényeinek is megfelel számos dizájndarab, mivel ezek a szempontok vezérelték a tervezésüket. Így lesznek multifunkcionális, variálható, könnyen szét- és össze-, vagy akár lapra szerelhető darabok, és olyanok is, amelyek kül- és beltérben egyaránt használhatók.

Azok az érdeklődők, akiknek a vásárlási döntéseikben fontos szempont a környezettudatosság, szintén számos ajánlat közül válogathatnak, legyen szó anyaghasználatról, vagy tartósságról, ráadásul egy magyar tervező itthon előállított darabját választva még inkább hozzájárulhatnak a környezet védelméhez.

A kész, megrendelhető darabokon túl, az egyedi igények megvalósítása is lehetővé válik, hiszen a legtöbb tervező, stúdió vállalja az egyedi igényekre szabott tervezést és megvalósítást, és a tervezők elérhetők a standon, így első kézből kaphatnak az érdeklődők felvilágosítást.

Továbbá idén is szerepelnek diákmunkák és prototípusok is a látnivalók között.

Programok:

Április 4. csütörtök

​13.30 – Tervezői tárlatvezetés – a kiállítási tárgyak bemutatása az alkotók által

14.00 – „Univerzális válaszok eklektikus kihívásokra – Az építészi gondolattól a lámpákig” Jánosi András /LumoConcept/ előadása
A LumoConcept új lámpakollekciója megszámlálhatatlanul sok egyedi projekt tapasztalatai alapján forrta ki magát, hogy ne csak esztétikus és technikailag is magas színvonalú legyen, hanem megoldást kínáljon a változatos stílusú terek kihívásaira az építészek, belsőépítészek számára. A klasszikust a modernnel összhangba hozó formáit Budapest eklektikus épületei inspirálták, miközben egyre nyilvánvalóbban érezhető nemzetközi trenddé válik a különböző történelmi korszakok, hangulatok, stílusjegyek együttélésének igénye. Jánosi András építész, lámpatervező a Magyar Design kiállításon debütáló lámpákon keresztül mutatja be a folyamatot, amely az építészeti kontextus ismeretétől a megfelelően megválasztott lámpatestekig vezet.”

Április 5. péntek

15.00 Blogger-találkozó – A magyar design és az enteriőr esetei” – avagy hogyan érvényesülnek a magyar tervezők darabjai a lakberendezői gyakorlatban? Beszélgetés a Tér-Szín-Ház, a Térkultúra és a Napi szemtorna blog szerzőivel

Kiállítók:

4MS Design
AB Concrete Design
Battai Hajni
Fészek Részek
Győre Máté
Hannabi
Hunik Design
IO line and round
KOMONKA Textile
Lukács Andrea
LumoConcept
LVG RUG
Miletics Attila
Nietolight
PDSIGN
Plydesign
SHELFIE
Socowoo
Susu Keramika
UPLUX
Varga-Katona Brigitta
Vándor Stúdió
Viaplant
Wágner Ákos

Fotók: Glázer Attila

 

Forrás: sajtóanyag

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük