fbpx
Nyomj Entert

Rangos nemzetközi díjat nyert a magyar designmárka | Plydesign

A Plydesign FRIGATE székcsaládját díjazták az IF DESIGN AWARD-on, amely a világ egyik legnívósabb nemzetközi designelismerése. Külön érdekesség, hogy a díj hatvanhét éves fennállása során nem volt még arra példa, hogy magyar bútor is elnyerje azt, így nemcsak a Plydesign, hanem a hazai bútoripar életében is példa értékű eredmény született.

Babits Tamás, a Plydesign alapítója és ügyvezető igazgatója, valamint Kerékgyártó András vezető tervező a FRIGATE székcsaláddal egy technológiai innováció révén felelősségteljes, gazdaságos, ergonomikus és esztétikus bútort hozott létre. Gyártása során régi és új technológiákat ötvöztek: a háttámla 3D-furnér eljárással, míg az ülésrész hagyományos rétegeltlemez-eljárással készült. A székek így kedvezőbb értékesítési feltételek mellett ugyanazt a kényelmet tudják kínálni, mint a teljes egészében 3D-furnérral készült társaik.

A tervezés során a környezettudatosság szempontjai is fontos szerepet kaptak: minden egyes FRIGATE szék FSC-minősített fából, illetve ÖKO-TEX® és EU Ecolabel tanúsítvánnyal rendelkező bútorszövetekből készül. Az okos designnak köszönhetően egyszerűen szétszerelhetők, majd összeállíthatók, ami gazdaságos szállítást eredményez.

Plydesign | Web | Facebook | Instagram

Forrás: sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük