fbpx
Nyomj Entert

Tomski és Polanski grafikás Festka “Zero” bringa

Tomski és Polanski bringája azon karbonvázas kerékpárok gyöngyszeme, mely nem csupán a high-tech felszereltségével kápráztat el minket, hanem olyan kinézettel is, melyre azt hittem, hogy csak az acél/aluvázas testvérei képesek.

Főleg úgy, hogy a “sloping” vázas bringától hányni tudnék s nem azért, mert nem ismerem az előnyeit, hanem azért mert a sok gyártó túlzásba viszi a felsőcső hátradöntését és az így kapott eredmény egyszerűen nem szép…
Miután megbarátkoztunk a  Festka “Zero” bringának geometriájával, sokkal lényegesebb dolgokat vélhetünk felfedezni. Ilyen pl. a Gates Carbon hajtás, ami totál halk hajtás ad. Kényelmes single 60-22-es áttétellel kényelmesen tekerhetünk városban, de meg is rakható a cucc.

Snimek_obrazovky_2014-03-20_v10.30.46

A két szembetűnő rész, az a brutális 80mm-es Rocket felni aminek felületén barom jól mutatnak a madármotívumok és a klasszikus acélvázakat idéző muffok, természetesen szénszálas kivitelben és ejtőpapuccsal.

Lukáš Tomek és Ilona Polanská grafikuspáros vázra festett grafikáit – a tőlük jól ismert stílusban – a természet ihlette és annak változatossága. A frissesség, a spontán erő, a folyamatosan változó környezet, a sodrás és az ég madarai alkotják a “zero” váz lelkét.
A grafikán túl persze a felszereltséget is meg kell fizetni, ami már úgy ránézésre se kevés, de a leírásban szereplő szett gyártónevei után biztosra vehetjük, hogy a bringa 8 900 dolláros ára nem a grafikai miatt lesz ennyi:

Váz: 3 600 dollár
Komplett kerékpár: 8 900 dollár

Szett: Columbus csöves váz, Chris King anyak, Sram csapágyak, San Marco nyereg, Tufo gumik, Rocket Wheels felnik, Cinelli kormány és nyeregcső, Gates hajtás

tazzy2