fbpx
Nyomj Entert

TRN Collection by Pani Jurek | Konceptuális bútordarabok Lengyelországból

Különleges, kalligráfiára emlékeztető geometriai és szoborszerű formavilág, merész színárnyalatok, kifinomult anyaghasználat. A Pani Jurek, lengyel márka legújabb, TRN Collection névre hallgató bútorkollekcióját mutatjuk be nektek.

Magda Jurek, a márka alapítója erős konceptuális magatartással és gondolkodásmóddal viszonyul az alkotáshoz. Célja a megszokottól és a nyilvánvalótól eltérő design tárgyak, illetve bútordarabok létrehozása, amelyek minket, felhasználókat is gondolkodásra ösztönöznek.

A márka egyik jellegzetessége, hogy design tárgyak formájában állít emléket inspiráló, történelmi jelentőségű személyeknek. Ilyen például a 2011-ben piacra dobott, kémcsövekből felépülő Maria S.C. csillár-kollekció, ami Marie Curie (Maria Skłodowska-Curie), úttörő Nobel-díjas lengyel tudósról kapta nevét. A csillár különlegessége, hogy hangulatunkhoz, vagy akár az alkalomhoz igazítva tudjuk személyre szabni megjelenését: a csillárt alkotó kémcsövekbe szabadon tehetünk frissen vágott virágokat, száraz ágakat vagy akár szilveszterkor csillagszórót is egyaránt. Ezzel a megoldással lehetőséget teremtve a felhasználóknak a művészi önkifejezésre és vizuális kísérletezésre.

A legújabb kollekció, a márka konceptuális jellegét erősítve, ezúttal Jan Tarasin, lengyel művész és grafikus előtt tiszteleg. Tarasin vizuális világára jellemző a tárgyak iránti érdeklődés: grafikáiban és festményeiben mindennapi tárgyaink formavilágát egyszerűsítette le és alakította át absztrakt jelekké. A TRN bútorkollekció megfordítja ezt a folyamatot: írásjeleket, vagyis ideogrammákat alakít vissza tárgyakká, létrehozva egy térbeli kalligrafikus párbeszédet és formai játékot. 

Egy tárgy formájának keresése, a dolgok térbe helyezése és a közöttük fellépő kapcsolatok kiépítése számomra mind a vizuális gondolkodás részét képezik. Végzettségem szerint festő is vagyok, így képekben gondolkodom és úgy hiszem, valamennyire mindannyian így teszünk: lakásunk bebútorozása, vagy akár az asztalterítés is mind olyan tevékenységek, amelyekkel többé-kevésbé tudatos módon, mindennap végtelen számú kompozíciót hozunk létre, utalva a harmónia iránti igényünkre.

– mondja Magda Jurek.

A TRN kollekció kisasztalt, tükröt és lámpát is tartalmaz, amelyek elemeiből egyedi kompozíciókat alkothatunk. A bútordarabok sajátos karakterét az anyaghasználat is hangsúlyozza: az asztal és tükör természetes viasszal borított kőrisfából, míg a lámpatestek zománcozott kerámiából készülnek, sárgaréz elemekkel kiegészülve. 

A designer bútordarabok alkalmasak kereskedelmi- vagy saját lakásunk enteriőrjének berendezésére is: az egyes elemek együtt is nagyon izgalmasan mutatnak, de szoborszerű megjelenésük miatt a kollekció bármelyik darabja akár lakásunk különálló ékévé is válhat.

A Pani Jurek márka által képviselt gondolkodásmód kétségkívül magával ragadó, kreatív és innovatív. Mindenképp érdemes figyelemmel kísérni.

További újdonságokért kövessétek ti is a márka online felületeit, az alábbi elérhetőségeken:
Pani Jurek web | Pani Jurek Facebook | Pani Jurek Instagram

Fotó: PION Studio Photography

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük