fbpx
Nyomj Entert

Újrahasznosító zöldítés

Hogyan lehelhetünk új életet régi, hulladéknak tűnő tárgyainkba?  Hogyan tudjuk még inkább „zöldíteni” az otthonainkat? A ReCreativity és a GreenWay Design szombati workshopján választ kaphatunk ezekre a kérdésekre. Addig is pedig íme Földi Barbara három tippje – fenntarthatóság, környezettudatosság kis lépésekben!

Földi Barbara a ReCreativity társadalmi vállalkozást 2013-ban hozta létre Sipos Annával, azzal a céllal, hogy informális oktatás keretein belül népszerűsítsék a környezettudatosságot, illetve még inkább érzékenyítsék az embereket erre a témára. Tartottak már workshopot iskolában, öregek otthonában, cégvezetőknek és tanároknak is. „Azt hiszem, ma már mindenki tudja, milyen fontos fenntartható életet élni” – jegyezte meg.

Barka számára akkor lett még egyértelműbb, hogy a környezetvédelem már nem csak egy opció, hanem fontos kötelességünk, amikor megszületett a kisfia. Ekkor hozta létre egy Tinyecoambassador blogot.

„Rájöttem, hogy amit teszek, nem magamért csinálom, hanem a következő generációért, akik legalább annyit érdemelnek a világból, a szépségeiből, az értékeiből, mint amit én kaptam. Ugyanannyi joguk van a tiszta levegőhöz, a tápanyagban gazdag ételekhez és a varázslatos állatvilághoz, illetve növényekhez… Ezért (is) élek olyan életet, ami példát mutathat nekik, nekem pedig további motivációt adhat ahhoz, hogy folytassam.”

„Zöldítsd” az életed – íme Barbi három tippje:

  1. Tekints minden tárgyra új szemmel! Tornáztasd meg az agyad, hogyan tudnád „újraéleszteni”, más kontextusba helyezni?! Így lehet a konzervdoboz csodás kiegészítője a növényednek, vagy régi zacskóid újrahorgolt kaspók.
  2. Ami neked kidobásra ítélendő, másnak kincs lehet! A tavaszi lomtalanítások igazi kincsesbányák tudnak lenni. Nézz körül az otthonodban, és ami nem kell, bátran válj meg tőle, mert ez teret ad nemcsak neked, hanem a kreativitásodnak is!
  3. Jön a tavasz! Mozdulj ki és ne csak Te menj ki a zöldbe, hanem a zöldet is vidd haza! Nem kell feltétlen venni növényt, kezdheted akár azzal is, hogy felajánlod ismerőseidnek, vigyázol a növényeikre, amíg távol vannak, vagy cseréltek párat, ami arra jó, hogy kitapasztald, milyen típusú növények érzik jól magukat nálad!

Ültesd újra! – Újrahasznosító zöldítés
Időpont: 2019.március 16, délelőtt 10:00
Helyszín: Murok Kávézó, 1023 Budapest, Török utca 2.

 

 

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük