fbpx
Nyomj Entert

Valencia lesz a design fővárosa 2022-ben

A kétévente odaítélt World Design Capital címet 2022-ben a spanyolok harmadik legnagyobb városa, Valencia birtokolja majd. Mutatjuk, milyen arculattal készülnek az egész éven át tartó eseményre!

Valencia a világ nagyvárosai közül nyolcadikként érdemelte ki a World Design Capital címet. A korábbi években Torino (2008), Szöul (2010), Helsinki (2012), Fokváros (2014), Tajpej (2016) és Mexikóváros (2018) birtokolhatta a tisztséget. Idén a franciaországi Lille városát kiáltották ki a design fővárosának, ahol sajnos több tervezett eseményt is módosítani kellett a kialakult járványhelyzet miatt – szerencsére a Limelight fényfestői így is meg tudták mutatni a világnak, hogyan festett volna a lille-i operaház experimentális „díszkivilágítása”.

A World Design Capital címet azoknak a városoknak ítéli oda a World Design Organization, amelyek eredményesen alkalmazzák a design eszközeit a mindennapok során, s ezáltal elősegítik a város gazdasági, társadalmi, kulturális, környezeti fejlődését. Hivatalosan február elején jelentették be a 2022-es nyertes város nevét, most pedig azt is nyilvánosságra hozták, milyen arculattal készül Valencia az egész éven át tartó eseményre. A geometrikus formákból építkező arculatot Ibán Ramón tervezte.

Forrás: Behance.net

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük