fbpx
Nyomj Entert

Virtuális tárlatvezetés a londoni Maurer Dóra kiállításon

A londoni Tate Modern ingyenes Maurer Dóra-kiállítással várja látogatóit egy éven keresztül, mely történelmi jelentőségű a hazai művészeti szcéna számára. A Magyar Festészet Napja (október 18.) alkalmából két magyar kreatív startup, az ArtConscious és az ARe különleges projektet hozott létre hogy a festőnő munkásságát honorálja, és nem megszokott módon, kiterjesztett valósággal fűszerezve mutassa be. 

A két startup célja az is, hogy a kortárs művészet és a 21. századi digitális technológia kapcsolatát erősítse, hiszen ezek közösen nagyon fontos és inspiráló történeteket tudnak elmesélni. A projekt keretében kis létszámú (max. 5 fő) tárlatvezetéseken lehet részt venni a Tate Modernben az október 18-i hétvégén, melynek részletei ebben a Facebook eseményben találhatóak.

A túrák ingyenesek, de szükséges regisztrálni a Facebook eseményben leírtak szerint. 

A Tate Modern túráknál nem áll meg az élmény, a street art kincseiről híres kelet-londoni Brick Lane környéke is megelevenedik majd a kiterjesztett valóságot használók számára a két startup projektjén belül. Ez a projekt a művészeti trendek iránt érdeklődőknek lehet izgalmas, mivel a street arton keresztül mutatja be többek között a politikai, a feminista, és a klíma válságra reagáló művészeti irányzatokat a kortárs művészetben. További információkat erről a projektről az ARe weboldalán találhattok.

ArtConscious I www.artconscious.co.uk

ARe I www.areapp.net

Eventbrite regisztráció ITT


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük