fbpx
Nyomj Entert

A lehető legkevesebb design | Clemens Strobl pincészet

Az Ausztria északkeleti részén fekvő Clemens Strobl borászat kialakításában a borkészítés művészetére és mesterségére esik a hangsúly; enteriőrjében a letisztult, nyers, természetes anyaghasználat és színtónusok dominálnak. A visszafogott és kifinomult designt az osztrák Destilat stúdió jegyzi.

A Clemens Strobl családi borpincészet már önmagában is különleges: boraik karakteres ízvilággal rendelkeznek, némi kísérleti jelleggel fűszerezve. A borászat jellegzetes borai már a második generáció kezei alatt készülnek, így az új enteriőr kialakításában is a borkészítés mestersége került az előtérbe, háttérbe szorítva a látványos vagy harsány designelemek használatát.

A borászat épülete két átalakított és újjáépített istállóban kapott helyet, amelyeket egy rácsozott üvegfallal rendelkező egységgel kapcsoltak össze. Az egyik istállót felújították, de még mindig eredeti téglahomlokzatát őrzi; a másik helyét pedig egy kortárs, fehérre festett szerkezet vette át.

A letisztult végeredmény érdekében a Destilat stúdió nagyon visszafogott színpalettát és formanyelvet, valamint egyszerű anyagokat választott. „A szürke különböző árnyalatai előtérbe helyezik a borkészítés folyamatát” – emelte ki a stúdió a Dezeennek adott interjújában.

A szürke színtónusok a borászat mennyezetét borító törtfehér Heraklith csempével (fa és gyapjú keverékéből készült csempe – a szerk.) és betonpadlóval, valamint acélhordókkal társulnak. A Destilat a különböző funkciójú terek, köztük irodahelyiségek, kóstolóterem, konyha és eseménytér nagy részét üresen hagyta, így az ablakokon beáramló fény színtereként működhetnek.

Forrás: Dezeen

Destilat | Web | Facebook | Instagram
Clemens Strobl | Web

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük