fbpx
Nyomj Entert

A világűr illata | eau de space

Ma egy forradalmian új projektre lettünk figyelmesek: egy Kickstarter-projekt keretében a NASA a földre szállíthatja az űr illatát. Ahogyan egy régebbi cikkünkben említettük, a jövő sok újdonságot rejteget az űrkutatással kapcsolatban, egyre szélesebb rétegekhez juthatnak el a földön túli felfedezések nyújtotta élmények, lehetőségek.

A mostani projekt is egy ilyen lehetőség, mely a hétköznapi ember számára is nagyobb betekintést enged az űr misztikusnak vélt rejtelmeibe.

A NASA sok évvel ezelőtt egy illatspecialista segítségével fejlesztett ki egy illatot, melynek segítségével könnyebben tudják az asztronautákat kiképezni, hozzászoktatni az űrben tapasztalható viszontagságokhoz. Most ennek receptúrájához jutott hozzá az eau de space csapata, így ha sikeres lesz kezdeményezésük, akár hozzánk is eljuthat az űr illata.

Egy 2002-es CNN-interjúban egy asztronauta elárulta, hogy az űrben furcsa, füstös illat érezhető. Állítása szerint steak, málna és rum aromájának egyvelegére, vagy a frissen elsütött fegyver illatára hasonlít.

Mindenesetre sokan ezt az illatot elsősorban nem magunkon, hanem egy ízletes ünnepi vacsora alkalmával szeretnék érezni.

A Kickstarter-projekt:

eau de space | projekt

forrás: designboom

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük