fbpx
Nyomj Entert

Érintésmentes érintés | Glamos

„Milyen jó lett volna, ha mégis az érintőképernyős verziót vettem volna meg…” – zakatolt a gondolat már nem egyszer sokunk fejében. Erre a helyzetre és az érintésmentesség manapság egyre fontosabb problémakörére kínál megoldást két ex-Samsung mérnök a CoreDAR-nál. A feltalálók létrehozták a világ legkisebb „LiDAR” (Light Detection And Ranging) eszközét, egy csinos kis kockát, amely – legalábbis működése alapján – egy önműködő autó és egy Kinect szerelemgyereke lehetne.

A Glamos nevű találmány kamera helyett tükrök és koncentrált fénycsóvák segítségével tapogatja le 180 fokban, másodpercenként 40-szer a környezetét. Alapossága révén képes értelmezni, illetve reprodukálni az olyan levegőben, kézzel kivitelezett gesztusokat, mint a mozgatás, a forgatás és a nagyítás, a vezérléshez így a felhasználónak nem kell megérintenie eszközét. A Glamost használhatjuk mobiltelefonon, laptopon, okostévén vagy akár tanteremben, egy projektorral is.

A termék reflektál a koronavírus támasztotta, az érintésmentességet minden korábbinál jobban előtérbe helyező igényekre is, így még inkább reméljük, hamarosan beindulhat a tömeggyártása.

CoreDAR | Web

Glamos | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük