fbpx
Nyomj Entert

Aranyérmes az Opera Gin Budapest

Újabb díjat zsebelt be az Opera Gin Budapest. A Red Dot Design Award után most a piacvezető londoni szaklap, a The Spirits Business által évente megrendezett The Global Spirits Masters megmérettetésen kapott aranyérmet a prémium ginek mezőnyében.

A brandytől a vodkáig minden fontos szeszesital-kategóriában külön versenyt hirdetnek a magát mára a világ legnagyobb szeszesital vakkóstoló versenyévé kinövő The Global Spirits Masters keretein belül. A 2008 óta létező rendezvény méretére jellemző, hogy évről évre rekordot dönt az indulók száma: 2019-ben már csak ginből több mint háromszáz tétel mérettette meg magát. A koronavírus hatásaként ugyan idén a jelentkezők száma nem érte el az előző évit, de a Gin Masters 2020-on így is sűrű volt a mezőny közel kétszáz nevezéssel. Az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. által tavaly bevezetett Opera Gin Budapest a Premium Gin kategóriában érdemelte ki az aranyérmet, kiemelkedő (80-89 közötti) pontszámokat szerezve a vakteszteken a bíráktól. Mint azt a The Spirits Business szaklap eredményhirdető cikke külön is kiemelte, az Opera „remek textúrájáért” és „elegáns, étcsokoládés jegyeiért” érdemelte ki a figyelmet.

„A kezdetek óta dédelgetett vágyunk, hogy egy szakmai díj pecsétjét feltehessük a palackunkra, és az díszítse az egyébként szintén díjnyertes címkénket. Azt azonban nem gondoltuk, hogy ez azt elismerést ilyen hamar elérjük. Óriási büszkeség ez a csapatnak. Ezúton gratulálok és egyben köszönöm is mindenkinek, hogy nem csak magunknak, hanem a hazai ginpiacnak is dicsőséget hoztunk” – nyilatkozta a márkaalapító, Dámosy Bálint a díj bejelentése kapcsán.

A nagyközönségnek 2019 februárjában mutatkozott be az Első Magyar Gin Manufaktúra. Újpest peremén, egy ipartelepen található hazánk első olyan szeszfőzdéje, mely kizárólagosan kézműves gint gyárt. Itt készül az Opera Gin Budapest, Magyarország első, prémium kategóriás London Dry típusú ginje.

A tavalyi évben a Graphasel Design Studio által tervezett arculattal a ginmanufaktúra a Red Dot Design díjat is elhozta, nem véletlen, hogy HIGHLIGHTS sorozatunkban is beválogattuk őket a legjobb gines csomagolások közé.

Forrás: Sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük