fbpx
Nyomj Entert

Kísérleti kerámiaobjektek | Siup studio

Experimentális váza, lámpa, virágcserép vagy dekorációs tárgy: a Siup stúdió objektjeit az Instagramon fedeztük fel és egyből beléjük szerettünk. A különös, nyers hangulatú és geometrikus formavilágú kerámiák egy varsói műhelyben készülnek. Mutatjuk!

Martyna Dymek, Marcin Sieczka és Kasia Skoczylas a Poznańi Művészeti Egyetemen végezték tanulmányaikat fotográfusként, de az egyetem után szerettek volna valami közös dologba is belefogni alkotókként. Így született meg a Siup stúdió, amelynek elnevezése egy cselekvésre ösztönző lengyel kifejezésből ered; jelentése annyit tesz, mint nekiugrani vagy belevágni valamibe – ezzel is kifejezve a tárgyak szabad és spontán jellegét.

Az alkotók igyekeznek nem egy meghatározott stílusra korlátozódni, bár tárgyaik mégis egységes, nyers hangulattal rendelkeznek. Kézzel, szabad alakítással készült kerámiatárgyaik formavilágát a brutalizmus, a természet és az organikus formák inspirálják. „A Siup koncepciója a kísérletezés – tárgyainkban szeretünk formákkal, színekkel és gondolatokkal játszani” – emelték ki az alkotók. „A technika megismerése és az agyag megmunkálásának folyamata a designról alkotott gondolkodásmódunkat alakítja. Felkészítjük magunkat arra, hogy minél több médiumot kipróbáljuk majd a közeljövőben. Továbbá fontos számunkra, hogy környezetbarát és hulladékmentes anyagokat használjuk fel” – folytatták.

Ha szeretnétek ti is beszerezni egy Siup tárgyat, nézzetek szét a márka weboldalán, ahol számos egyedi darab közül tudtok válogatni.

Siup studio | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük