fbpx
Nyomj Entert

Aspect | a jövő digitális vászonja

Idén márciusban a Radugadesign csapata nyerte el a generatív média művészeti kategória díját a Pixels Festen, Jekatyerinburgban.

A nemzetközi fesztivál második éve méri össze, és mutatja be a digitális média művészettel foglalkozó vállalkozások, alkotócsoportok munkáit.

A versenyzők a Jekatyerinburg szívében található Yeltsin Center homlokzatát beborító 2200 négyzetméteres screen felületen mutathatják be az alkotásaikat – minden évben elkápráztató fényjátékkal ejtik ámulatba a nagyközönséget.

Az idei nyertes csapat, a Radugadesign, egy kontinenseket átívelő vállalkozás – van már székhelyük Moszkvában, Miamiban és Shanghaiban is. 2016 óta sorra nyerik a díjakat, és a klienseik között olyan ismert nevek is felsorakoznak, mint a Chicago Bulls, a Nemzetközi Jégkorongszövetség, az Audi, a BMW, a Porsche, a Mercedes-Benz, a Vivo, a Harper’s Bazaar és még sokan mások.

Legfrissebb projektjük, amellyel elnyerték a Pixel Fest zsűrijének elismerését, az Aspect, amely a digitális művész tulajdonképpeni vászonja az új digitális világ megalkotásának folyamatában. Ez egy digitális interfész, amely adatokat dolgoz fel, és azokat különböző formák, mozgások segítségével szemlélteti, mutatja be.

Az Aspectet az új formák keresése és a végtelen, generatív alakváltás jellemzi. Mindez a csapat vizuális nézőpontjának, jövőbe látásának egyfajta lenyomata. Ijesztően hathat, de vajon évtizedek múlva ilyen látványvilággal találkozhatunk majd, amikor például a szemünkbe épített chip segítségével monitorozhatjuk az agyunk kapacitását?

Csapattagok:

Radugadesign | Behance | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük