fbpx
Nyomj Entert

Az alkotás felszabadító ereje | Manohuis

Játszótér, alkotói klub, kísérlet, kalandozás. Bemutatjuk a magyar Manohuis márkát, amelyben az öko-gondolkodásmód határtalan kreativitással és jókedvvel párosul.

„Azért ilyen hülye hangzású ez a név, mert direkt ilyet is akartunk, viccből” – kezdik márkájuk sztoriját a Manohuis-t alapító lányok, Nyirő Anita és Jacsó Györgyi. Esetükben biztosra vehetjük, hogy azon ritka tervezőkkel van dolgunk, akik nem veszik magukat halálosan komolyan. A név egyébként részben holland eredetű (a huis házat jelent), hiszen a lányok nagyon szeretik Hollandiát, a mano pedig egy becenévből származik.

‘Ham and Egg’ Chairs

Anita és Györgyi lakberendezésben használható objektumokkal kísérleteznek, bútorokat, lámpákat, párnákat, lakástextileket hoznak létre vagy újítanak fel színes, játékos hangulatban. Egy játszótér ez, nincsenek határok. Alkotói klub, kísérlet, különböző szakmák és művészeti határvonalak érintése, összekeverése, kalandozás.
Az alkotást, mint felszabadító erőt fontosnak tartjuk, ezért bútorkészítő workshopokat is tartunk, hogy örömteli, boldog és büszke emberek legyenek a workshop végére a résztvevők
– vallják tevékenységükről.

Mindketten rendelkeznek kreatív múlttal: grafikai tervezés, tárgy- és enteriőrfotózás, filmforgatási kellék és lakberendezés, glettelés, festés, tapétázás, villanyszerelés, kárpitozás, famegmunkálás… ez a sokszínűség és lendület pedig a tárgyaikon is nyomot hagy. A természet szeretete és az öko-gondolkodásmód is jellemző rájuk, ami a munkáikon is meglátszik, hiszen sokszor régi bútorokat újítanak fel, és gyakran használnak természet ihlette motívumokat is.

Mikor arról kérdeztük őket, melyik a kedvenc termékük saját tárgyaik közül, mindketten nagyméretű, organikus ölelgetős párnáikról meséltek, melyeket nemezből készítenek. Az elmúlt évben rátaláltunk a nemezre – valójában ezt az anyagot kerestük mindig is, úgyhogy végtelenül hálásak vagyunk, hogy a kőszegi Multifelt Factory nemezgyár tovább működik. Ez az anyag 100% gyapjúból készül és nagyon jó hatással van az emberi szervezetre. Antiallergén, jó hőelvezető és nagyon jót lehet mellette aludni. Tartós, elegáns, élettartama végén pedig lebomlik, ha földbe kerül” – árulták el. És most lássuk, melyek a személyes kedvenceik!

Györgyi a Muci nevű párnájával:

Egyik kedvenc időtöltésem az alvás, de sajnos mostanában meghalt egy fontos barátunk, és nehezen tudtam aludni. Akkor csináltuk ezt a Muci névre keresztelt ölelgetős párnát, ami mellett még többet tudok aludni, mint eddig.

Anita a Doodle párnájával:

Imádom a doodle-rajzokat és a nyolcvanas éveket! Kétdimenziós firkából szerettem volna egy háromdimenziós párnát csinálni, csak úgy, viccből.

Anita és Györgyi egyelőre még kísérleteznek a párnák formáival, színeivel, méreteivel. A céljukban biztosak: minél több embert szeretnének minél jobb kedvre deríteni velük.

Manohuis | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük