fbpx
Nyomj Entert

Az ipari terek szimmetriája

Alastair Philip Wiper brit fotográfus legújabb albumában olyan helyeket ismerhetünk meg, melyekre hétköznapi ember másképp nehezen juthatna el. A Koppenhágában élő művész kiváló érzékkel mutat meg raktárakat, gyárépületeket, hajógyárakat teljes komplexitásukban. Képeinek segítségével az Adidas, a Boeing, az Európai Űrügynökség és az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) kapui is megnyílnak előttünk, fotóiban pedig az ipari terek mintáit és szimmetriáját ragadja meg.

„Olyan rendszereket, szerkezeteket és gépeket állítunk elő, amelyek biztosítják alapvető szükségleteink kielégítését és megválaszolják az univerzummal kapcsolatos kérdéseinket. A gépek mesélnek igényeinkről és vágyainkról, reményeinkről és ostobaságainkról, jövőképeinkről” – mesélte Wiper nyilatkozatában.

„Szeretném, ha az emberek elgondolkodnának azon, mit tartanak gyönyörűnek, hiszen sok mindenről mondhatjuk el, hogy csúf és gyönyörű is egyszerre. Az »Unintended Beauty« címet provokatívnak szántam. Sok szép dologban ugyanis néha egy kis csúnyaság is megbújhat” – mondta el Alastair Philip Wiper.

A könyv innen rendelhető meg.

Forrás: Thisispaper

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük