fbpx
Nyomj Entert

Biztonságos üldögélés

Egyszerű, mégis nagyszerű holland ötlet oldhatja meg a mostanság problémás szabadtéri beszélgetések gondját.

Szöveg: Szolomayer Márk

A CoronaCrisisKruk elnevezésre hallgató, hordozható, távolságtartó pad persze nem csak parkban alkalmazható. Könnyű mozgathatósága miatt igazából bárhová magunkkal vihetjük, akárhol használható, méghozzá biztonságosan! Ez a pad fő célja: törekszik arra, hogy a távolságtartás ne kellemetlen, kínos élmény legyen. Ezen a padon tényleg szórakoztató lehet az üldögélés, a beszélgetés vagy akár még a játék is.

Nem is meglepő, hogy az Object Studio terve a Dezeen Awardon bekerült a legjobbak közé. A megvalósítás tényleg a lehető legegyszerűbb, ez benne az igazán szép. A pad két végén tudunk leülni, a két széket pedig összeköti egy másfél méter hosszú elem, melynek egyik oldalán mérőszalagot láthatunk, amely bizonyítja: megfelelő a távolság. Másik oldalára bármi kerülhet, a tulajdonos nevétől kezdve bármilyen vicces idézetig.

A tervező Björn van den Broek a termék létrehozásához kedvenc parkjának látogatóit vizsgálta, leginkább azt, ahogyan megpróbálnak a jelenlegi helyzethez több-kevesebb sikerrel alkalmazkodni. Ezt a küzdelmet vélte felfedezni saját bizonytalanságában is.

Ami viszont igazán nagyvonalú a cégtől, az az, hogy a pad terveit bárkinek elküldik, így akár otthon is elkészíthető a „Pandémiás Pad”.

Forrás: Dezeen

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük