fbpx
Nyomj Entert

Család és hagyomány | An Nam

A studio NUR portfóliójában már korábban is felfedezhető volt az ázsiai éttermek és kultúra iránti érdeklődés; a stúdióhoz fűződik többek között a budapesti SÁO, Baobao és Khan, valamint a Genfben található SOЇ  éttermek arculatterve is. Ezúttal a stockholmi An Nam étterem számára alkottak kifejező vizuális megjelenést.

Az An Nam étterem kínálatában a vendégek autentikus vietnámi ételek közül válogathatnak. Működésük alapja a hagyomány és a kultúra, amelyre a név is utal: az „An Nam” Vietnám egyik történelmi megnevezése. További különlegessége, hogy tulajdonosa, Michael Vu édesanyjával együtt közösen működteti. Michael a pénzügyekért felelős, míg édesanyja a figyelemmel elkészített vietnámi ételekről gondoskodik. Az otthonos és családias légkör teljes mértékben átjárja az étterem hangulatát, amely az arculat kialakításában is központi szerepet játszott.

A studio NUR által létrehozott logó a vietnámi hagyományokból inspirálódott, így a tervezés folyamata olyan szimbólumok felkutatásával kezdődött, amelyek meghatározó szerepet játszanak a vietnámi kultúrában. Ezen jelképek közé tartozik a Chim Lac madár, amely a vietnámi hagyomány egyik legvitatottabb legendája és az ókori Dong Son-bronzdobokon volt fellelhető. Egyesek úgy tartják, hogy a Chim Lac egy darumadár volt, így végül az An Nam étterem vizuális megjelenésének központi elemévé is egy daru vált. A madár jelképezi a családot, a tradícióhoz való visszanyúlást, de formájában nem elvont, mindenki számára felismerhető.

A darumadár jelképe mellett az arculatot kiegészítő terülőmintán a klasszikus vietnámi népi festmények motívumai fedezhetők fel, kortárs és letisztult formanyelvbe ültetve. A tradicionális elemek további egyensúlyozására a studio NUR egy légies vonalvezetésű Art Deco-betűtípust választott. Az így megalkotott vizuális világ nagyon jól magába foglalja, hogy miről is szól az An Nam: család, kultúra és tradíció egy letisztult, kifinomult és mai környezetben.

Fotók: David Johansson

An Nam | Facebook
Studio NUR | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük