fbpx
Nyomj Entert

Design a krízis idején | Open Call

A London Design Biennale és a Chatham House közös pályázati felhívására olyan terveket várnak, amelyek megmutatják, hogyan segíthet a design jobb világot építeni a pandémia idején és azt követően. A hónap végéig még bárki pályázhat.

„Hallani akarjuk radikális designötleteidet arról a világról, amelyben élni szeretnél! Hogyan alakíthatjuk a társadalmat egészségesebbé, környezettudatosabbá, egyenlőbbé és boldogabbá?” – kezdi pályázati felhívását a London Design Biennale.

Olyan világkatasztrófák közepette élünk, amelyekre a COVID-19 rávilágított, vagy amelyeket tovább súlyosbított. Ilyen például a rossz egészségügy vagy az egészségtelen életkörülmények, amelyekkel milliók néznek szembe a világon; a klímaválság, amely napról napra egyre fenyegetőbbé válik; a fokozódó társadalmi és gazdasági egyenlőtlenség; a munka és a gazdaság gyorsan változó helyzete, amely a munkalehetőségeinket és így az életünket is befolyásolja.

A Design In An Age Of Crisis olyan radikális és gyors válaszokat keres, amelyek a jelen és a jövő problémáival vannak elfoglalva, és a négy megjelölt témafelvetésre (környezet, egészség, társadalom, munka) reagálnak. A pályázat a gyakorló designerektől a feltörekvő fiatalokig mindenki számára nyitott.

Egy egyszerű skicctől kezdve a teljesen kidolgozott koncepcióig bármilyen, a témafelvetésre reagáló pályamunkát be lehet küldeni PDF, WORD DOC, PPT formátumtól kezdve hang-, videó- vagy képi anyagokig.

A kiválasztott pályázatok alkotóinak lehetősége nyílhat az alábbiakra:

  • 2020 őszén részt vehetnek a Design In An Age Of Crisis online kiállításon
  • Kiállíthatnak a Somerset House-ban megrendezett London Design Biennalén 2021 júniusában
  • Tovább dolgozhatnak fejlesztésükön a Chatham House jóvoltából

Határidő: 2020. augusztus 31.

További információkat és részletes leírást a pályázat oldalán találtok.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük