fbpx
Nyomj Entert

Natúr szépség | SOFI Belgrád

A hibákban rejlő szépséget hangsúlyozza a belgrádi SOFI natúrkozmetikai üzlet enteriőrje, melyet egy helyi építész stúdió, a Studio Autori tervezett.

A szerb SOFI natúrkozmetikai cég filozófiáját tökéletesen leképezi a márka belgrádi üzlete: ahogy a termékek esetében is, úgy az enteriőrben is inkább a nyers természetességen és az egyediségen, semmint a tökéletes hibátlanságon van a hangsúly.

A márka 2016 óta dolgozik együtt a belgrádi bázisú Studio Autori építész stúdióval. Első együttműködésük annyira sikeresnek bizonyult, hogy most a belgrádi, 30 négyzetméteres üzlet tervezésekor teljesen szabad kezet adtak a tervezőknek. Jól döntöttek, hiszen a kísérletezés lehetősége teljesen felszabadította az építészek kreativitását: úgy fogalmaznak, hogy „ezen a projekten dolgozni gyógyító erejű volt”.

Az enteriőr leghangsúlyosabb elemei, melyekre az egész hangulat épül, a nyers márványdarabok. Ezeket a horvát és montenegrói maljat márványdarabokat egy helyi bányából selejtezték ki, miután hibásnak ítélték őket. A Studio Autori viszont úgy gondolta, tökéletesek lesznek a SOFI üzletébe, és igazuk is lett.

Az egyedi formájú, nyers elemek határozták meg a polcok és a pult formáját is. A tervezők feleltek a világításért is, melynek része a falon található SOFI felirat is, amely inkább fényinstallációként szolgál, mintsem márkajelzésként vagy lámpaelemként.

A tér egésze szerény, harmonikus, mégis nagyon karakteres összképet ad. Ahogy a tervezők számára gyógyító jelleggel bírt, úgy elképzelhető, hogy a vásárlóknak is megadja majd ugyanezt az érzetet.

Studio AUTORI | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük