fbpx
Nyomj Entert

DIY papír torzó és ami benne van

Ha valakinek bejönnek a geometrikus ábrázolások és modellek, biztosan imádni fogja Horst Kiechle ausztrál építész “archisculptures” papír alapú modelljeit. Az építészeten túl Kiechle elkészített egy emberi papír-torzót Ms. Joanne Nakora (International School Nadi) kérésére.

A tervek már 2011-ben elkészültek és 3 hónapra rá az első modellt fel is töltötte Flickr oldalára, (már kivehető szervekkel) ahol azonnal letámadták a geometric-art szerelmesei Kiechle-t, hogy készítse el modelljének letölthető verzióját is.
A sablonok tökéletesítése után a modell részeit A4-es lapokra tervezte meg, majd elkészítette az utasításokat is hozzá. Aki letölti a komplett torzót, vagy csak egy-egy szervet, az a művész honlapján – képek alapján – lépésről-lépésre össze tudja állítani magának is a modellt.

small1

Kiechle valóban részletes leírással és képekkel segíti a modellezi vágyókat, de kéri mindazokat akik sikeresen abszolválták az összeállítás lépéseit, hogy 1-1 képpel dokumentálják azt és segítsék őt, hogy tökéletesíteni tudja modelljét.
A lenyűgöző, pdf-ben letölthető méretarányos geometrikus torzó tartalmazza a szív, a tüdő a máj, a gyomor, a hasnyálmirigy, a vesék, és a belek modelljeinek sablonjait is.