fbpx
Nyomj Entert

Épületfotózás mint önkifejezés | Kamil Philipiak

Rideg, éles betonszerkezetek kontrasztban a puha, nyugodt égbolttal. A lengyel származású Kamil Philipiak fotográfiáin többek között Krakkó, Katowice, Varsó, Gdańsk vagy Barcelona városainak részleteit fedezhetjük fel új, pasztelles, álomszerű megközelítésben. Mutatjuk!

Kamil Philipiak jelenleg pszichológiát tanul a krakkói Jagelló Egyetemen. A fotográfia és építészet iránti szeretete régre nyúlik vissza: „Mindig is érdeklődtem a fotózás és az építészet iránt. Amióta az eszemet tudom, csodáltam az épületeket és azok szépségét, valamint szó szerint mindent lefényképeztem. Később úgy döntöttem, ezt a két szenvedélyt összekötöm, és létrehoztam saját Instagram-oldalam. Professzionálisan néhány évvel ezelőtt kezdtem el épületfotózással foglalkozni, mikor már több időt tudtam arra szánni, hogy körbeutazzam Lengyelországot és alkalmanként külföldre is ellátogassak. Az épületek megörökítése lehetővé teszi számomra, hogy kifejezzem saját látásmódom a világról és felhívjam a figyelmet arra, milyen gyönyörű lehet egy város, amit néha hajlamosak vagyunk elfelejteni” –  mondta el nekünk Kamil.

Alkotásain brutalista és szocialista-modernista épületek tűnnek fel, a képeken az épített környezet ridegségét állítja szembe a természet könnyedségével. Kamil sajátos vizuális világával szeretné a brutalista épületek iránti előítéleteket feloldani, felhívva a figyelmet azok szépségére. „Fényképeimet mindig úgy jellemeztem, mint álomszerű építészet vagy pasztell fantázia – mindkét kifejezést nagyon szeretem, mert jól megragadják képi világom lényegét. Előszerettel használok pasztell, meleg és nyugodt színeket, amelyek álomszerű érzetet keltenek. Alkotásaimban más-más kompozíciókkal dolgozom, így készülnek egészen közeli, de széles látókörű képek is, amelyeken néha az épületek előtt elsétáló emberi sziluettek is feltűnnek” – foglalta össze Kamil.

A tervek szerint Kamil fotóin Berlin, Amszterdam, Manchester, Glasgow, Prága és Budapest épületeit fedezhetjük majd fel a közeljövőben. Addig is kövessétek munkáit Instagram-oldalán!

Kamil Philipiak | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük