fbpx
Nyomj Entert

Éteri hangulatú kollekció köszönti a tavaszt | Manuela

A tavaly ősszel elindított GOOSE, a divatipar megszokott szezonalitásával szakító, egész éven átívelő Manuela kollekció most új fejezethez érkezett. A márka kollázsmintás printjei tavaszias színpalettával, Bodnár Zsófi varázslatos fotóin megörökítve tértek vissza. Az összhatás pedig skandináv minimalizmus, melegséggel és egy csipetnyi eklektikával fűszerezve.

Maráczy Manuéla munkásságát évek óta kísérjük figyelemmel. A művészeti alapokon nyugvó márka esszenciája a karakteres kollázsmintában rejlik. Maunéla számára a kollázs filozófiat jelent: e technikán keresztül fejti fel gondolatait és érzéseit, olyan vizuális nyelvet alkotva, amely hidat képez művészet, design és személyes világa között. Azt vallja, hogy az élet maga is kollázsszerű: a körülöttünk lévő emberek, benyomások és emlékek összességéből áll össze.

„A múzsa talán saját magam vagyok. Van, hogy a mindennapok kellemetlen érzéseiből vagy boldogságából merítkezem, van, hogy egyszerűen csak megragad egy alak vagy egy szín” – meséli a tervező.

A brand korábban gyerekruhákra specializálódott, 2020 őszén azonban nagy átalakuláson ment keresztül. Bővült a célcsoport és a repertoár is: felnőtt férfi és női ruhák mellett a kollekciókhoz kapcsolódó műalkotások és dekorációs elemek is megjelentek a kínálatban. „A márka bárkinek és mindenkinek szól. Igyekszem egyre jobban leegyszerűsíteni az egyes ruhadarabokat, hogy minél inkább nem- és korfüggetlenek legyenek” – mondta el Manuéla.

A GOOSE kollekciót stílszerűen a vadludak és a természet ihlette. „A vadlúd nemcsak szép állat, de szabadon él csoportokban, családban. Erre az érzésre vágyom nagyon: hogy egy nagy, átfogó, ölelő és szerető család vegyen körül” – mesélte a tervező.

A tavasszal debütált darabok a lúdtoll színeiből inspirálódtak. A harmonikus árnyalatok fürdődresszeken, laza ingeken és blézereken jelennek meg. Az összhatás friss és könnyed!

A különleges, éteri hangulatú fotókat Bodnár Zsófi készítette egy üresen álló, rakparti műteremben. Manuélát a tér retró hangulata és minimalizmusa fogta meg, a hely régi művészeti középiskolája stúdiótermeire emlékeztette. A helyszín atmoszférája nyitottságot sugall, a napos, szabad nyári délelőttök hangulatát idézi.

Fotó: Bodnár Zsófia
Modell: Bartha Lenke Anna, Lovas Milán
Smink: Hajdú Zsófia

Manuela Collage Art | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük