fbpx
Nyomj Entert

Gilicze Gergő | Történetmesélő csiliszósz

Saját személyiséggel rendelkező misztikus, szimbolikus lények és több féle ízesítésű csiliszósz. Gilicze Gergő Justin Knopp, a Typoretum, hagyományos technikákkal foglalkozó nyomda társalapítója számára készített részletgazdag, történetmesélő címke designt. Mutatjuk!

Gilicze Gergő még 2013-ban, Erasmus ösztöndíj keretén belül töltött  három hónapot a Justin és Cecilia Knopp által alapított, Typoretum névre hallgató családi nyomdánál, Londontól nem messze, egy kis településen. Kicsit később kiderült, hogy Justin nem csak a klasszikus nyomdai technológiák szerelmese, hanem igazi csili rajongó is egyben; kertjében, egy kis üvegházban többféle csili fajtát termeszt, amelyekből különböző, saját készítésű, kisszériás főzeteket készít. 

Az egyedi csili főzetekhez pedig egyedi történetmesélő címkék is dukálnak. A Gergő által megálmodott grafika nem csak részletes, hanem szimbolikus jelentéssel is bír, amelynek fő inspirációs eleme a Justin Knopp világát övező sajátos hangulat. 

„Justinnak van egy jellegzetes plakátja, aminek hatására úgy képzeltem el, hogy a laboratórium, amelyben a csiliszószok készülnek, a műhelye alatti pincékben van, így szükségszerűen tele van mindenféle obskúrus lényekkel. A falu, ahol élnek is hozzájárult a címke hangulatához; amikor munkába jártam hozzájuk, az út favázas házak között és egy temetőn át vezetett” – mondta el nekünk Gergő.

A címkén olyan misztikus, földöntúli lények jelennek meg, amelyeknek mind meghatározott szerepük van. Ilyen többek között az illusztráció központi szereplője, a Nyomdász Ördöge (Printer’s Devil) majom alakban, akinek feladata a szósz folyamatos keverése, a Manó (The Imp), aki a pince gondnoka és a csili palánták felelőse, vagy a címke jobb oldalán feltűnő Álló Csontváz (The Standing Skeleton), aki a főkóstoló szerepét tölti be.

Nyomdász Ördöge (Printer’s Devil)
Manó (The Imp)
Álló Csontváz (The Standing Skeleton)

A design fő vezérvonala a személyesség, így a címkén a saját történettel rendelkező alakok mellett Justin műhelyében megtalálható gépek és szerszámok is helyet kaptak, mint a szedővas, a festékezőlabda, kúpos olajozókannák, és Justin egyedi nyomatai, mint például a „Victory is in the kitchen” (A győzelem a konyhában van) feliratú posztere.

Hogy még kerekebb legyen a történet, a címkéket maga Justin készíti el a műhelyében, magasnyomtatási eljárást alkalmazva egy kézi adagolású Gietz Presto tégelysajtó segítségével.

Fedezzétek fel ti is Gergő izgalmas, részletekben gazdag illusztrációit Instagram vagy Behance oldalán!

Fotók: Kelemen Richárd

Gilicze Gergő | InstagramFacebook | Behance 


Gilicze Gergő előszerettel alkalmaz apró részleteket illusztrációiban; munkáiban központi szerepet játszanak a madártávlati képek és jelenetek. Készített már különböző térképeket városokról, illetve piktogrammokat és falgrafikákat. Térképszerű illusztrációi pedig a jól ismert magyar Ykra táskamárka egyik kollekcióján is megjelentek. Ha nem saját megrendelésein dolgozik, a Halisten Stúdió grafikai csapatát erősíti.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük