fbpx
Nyomj Entert

HYPE I Heti programajánló

Kivételesen keddel indítjuk a hetet, hogy lélekben minél előbb készülhessünk a hétvégére. És hát, igen, a húsvéti tematika is lassan előkerül, de szerencsére van néhány klassz alternatívánk a szokásos csokinyuszikra és napos csibékre. Hímes tojás helyett készítsünk inkább övtáskát, pénztárcát, cekkert vagy tavaszi koszorút. A locsolóverssel és az ünnepi terítékkel nyugi, ráérünk még. Ha pedig mindenképp húsvéti hangulatba jönnénk, irány a Kiscelli Múzeum!

Bauhaus100. Program a mának – kortárs nézőpontok

Bauhaus-programból lesz még bőven részünk ebben az évben. Az európai design, építészet, képzőművészet alakulását meghatározó weimari iskola alapításának 100. évfordulója alkalmából kiállítást rendez a Ludwig Múzeum is. A tárlat elsősorban nem a Bauhaus történetét kívánja bemutatni, hanem azokat a kortárs nézőpontokat, amelyekben tetten érhető a Bauhaus szemléletének hatása: közel harminc kortárs képzőművész munkáiból láthatunk válogatást. Érdemes egy pillantást vetnünk a kiállító művészek névsorára, akik között – a Bauhaus szellemiségéhez hűen – szép számmal találunk hazai designereket is, így például többek között Fogarasi Demeter, Lakos Dániel, Szirmay Zsanett és Temesi Apol munkáival is találkozhatunk a Ludwig kiállítóterében.

Mikor:
április 9. (kedd), 18:00

Hol:
Ludwig Múzeum

 
Bővebb infó:
Esemény

 

***

Mi jár a fejedben? – megnyitó

“Tisztában vagyunk-e azzal, hogy emlékeink gyakran ugyanolyan sebességgel változnak, íródnak felül, mint ahogy új tartalomhoz jutunk? Vajon azok a platformok, amiket mostanában adataink tárolására használunk, mennyire biztosítják emlékeink megbízható forrását?” Ilyen és ehhez hasonló kérdésfelvetések hívták életre a MŰTŐ és a MOME Brand Iroda közös szervezésében megvalósuló kiállítást, ahol kilenc alkotó – Agg Lili, Barta Bence, Bán András, Cserna Endre, Fülöp Tünde, Nagy Izabella, Szabó Zsófia, Telegdi Balázs, Teplán Nóra – munkáival találkozhatunk. A „Mi jár a fejedben?” kérdést mindennap az arcunkba kapjuk, s  máris felszólítva érezzük magunkat, hogy a kérdést megválaszoljunk, s a közösségi média felületein (sokszor legbensőbb) gondolatainkat másokkal megosszuk. Egyáltalán: emlékszünk ezekre a pillanatokra?

Mikor:
Április 10. (szerda), 19:00-21:00

Hol:
MŰTŐ

Bővebb infó:
Esemény

***

Stitches’n’Bitches | Cekker Reloaded

Mikor megláttuk ëviköt legújabb workshopját a monitorunkon, örömünkben azonnal felpattantunk a billentyűzet mellől! A szocializmus ikonikus bevásárlószatyrához, a cekkerhez ugyanis különleges kapcsolat fűz bennünket (lásd korábbi ’Négykezes designtárgyakra’ interjúnkat), s most végre lehetőségünk van elkészíteni saját cekkerünket. A workshop helyszíne ezúttal is a NOS. Gondoljunk csak bele, micsoda menőség lesz majd nyáron cekkerben hazaszállítani az illatos görögdinnyét! A workshopra érdemes minél előbb jelentkezni, hiszen mindösszesen 8 férőhely akad, úgyhogy húzzatok bele!

Mikor:
Április 11. (csütörtök), 17:30-20:30

Hol:
NOS

Bővebb infó:
Esemény

***

Plants and Flats közösségi mintaünnep

A TÖBBMINTA csapat tervezői most csütörtökön hivatalosa is bemutatják új ’Plants and Flats’ kollekciójukat a Ferenc tér 2-3. szám alatt. A fantázianév ismét egy színes, vibráló mintát takar, ahol ezúttal a városi környezet (növényekkel és állatokkal) elevenedik meg a textileken. Dóri, Erika és Lilla előző őszi-téli ’Midnight Garden’ mintáját is nagyon szerettük, ezt az urbánus zöld tematikát pedig igencsak aktuálisnak gondoljuk, úgyhogy mindenképp sétáljatok el a lányokhoz és szemrevételezzétek az új mintát, amely különféle fazonú ruhákon, táskákon és egyéb kiegészítőkön jelenik meg.

Mikor:
Április 11. (csütörtök), 18:00-20:00

Hol:
Kovacsdora Designer Work/shop

Bővebb infó:
Esemény

***

Simon Márton tárlatvezetése a Capa Központban

Ismét Sajtófotó Kiállítás, méghozzá a 37. a sorban! A 2018-as éve legfontosabb eseményei és történései elevenednek meg a Capa Központ kiállítóterében. A kiállítás felidézi az országhatárainkon belül történt eseményeket, s néhány fotográfus kameráján keresztül betekintést nyerhetünk abba is, mi zajlott a nagyvilágban. Április 11-én, József Attila születésének napján Simon Márton költő, slammer tart tárlatvezetést. Bár a kiállítás egészen május közepéig tart nyitva, most különösen megéri jegyet váltanunk, s ezzel a rendhagyó eseménnyel ünnepelnünk a magyar költészet napját!

Mikor:
Április 11. (csütörtök), 19:00-20:00

Hol:
Capa Központ

Bővebb infó:
Esemény

***

KELE Spring Market

Ismét megnyitja kapuit a KELE pop-up boltja a Vitkovics Mihály utcában! Csütörtöktől vasárnapig kedvünkre válogathatunk a márka korábbi tavaszi-nyári kollekciójának darabjaiból. Ami egész biztosan lesz: vékony pulóverek, lenge felsők, puha ruhák, egyszóval minden, amit a tavaszi napsütésben és a nyári kánikulában szívesen viselünk majd. Fontos tudnivaló, hogy az üzletben csak készpénzes fizetésre van lehetőség. A Kele Ildikó által tervezett ruhadaraboknak régóta nagy rajongói vagyunk, úgyhogy mi egész biztosan beugrunk majd egy gyors csekkolásra.

Mikor:
Április 11-14. (csütörtök-vasárnap), 11:00-19:00

Hol:
Vitkovics Mihály utca 4.

Bővebb infó:
Esemény

 

***

Pénztárca és övtáska készítés a Müskinn műhelyében

Pénteken és szombaton ismét workshopot tartanak a Müskinn-lányok. Bázisukon, a Bodryban ezúttal saját MAKI pénztárcánkat és ultramenő övtáskánkat készíthetjük el. Aki már a nyári fesztiválszezont fontolgatja, annak mindenképp ott a helye szombaton a Bródy Sándor utcai műhelyben: rengeteg színű bőrrel, újrahasznosított átlátszó fóliával és bársony alapanyagokkal készülnek a tervezők. A férőhelyek száma limitált, ezért tanácsos minél előbb dobni egy üzenetet a lányoknak, ha nem akarunk lemaradni a tutiról!

Mikor:
Április 12. (péntek), 16:30-19:00 – MAKI pénztárca készítő workshop
Április 13. (szombat), 13:00-17:00 – Övtáska készítő workshop

Hol:
Bodry

Bővebben:
MAKI pénztárca készítő workshop
Övtáska készítő workshop

***

LOFT B111 / ZSILI NOW opening party

Ha nemcsak amiatt szereted a Púder, a Csendes vagy épp a Szatyor vendéglátóhelyeket, mert jól esik a sör vagy a fröccs, hanem a hely atmoszférája is fontos szempont, akkor péntek este márcsak emiatt is ott a helyed Babos Zsili kiállításán. Ugyanis ő (és csapata) varázsolta különlegesen egyedivé ezeket az emblematikus szpotokat Budapest városszövetében. A kiállításon Babos Zsili tervezőgrafikus és festőművész ’Most’ című sorozata lesz látható, s ez az alkalom egyben a LOFT B111 nyitóbulija is. A kiállítást Bojár Iván András művészettörténész, író, az Építészfórum főszerkesztője nyitja meg.

Mikor:
Április 12. (péntek), 18:00-21:00

Hol:
LOFT B111 – Budafoki út 111.

Bővebb infó:
Esemény

***

ZOOm! – Design workshop gyerekeknek

Most szombaton újra Demo Wood workshop! Az esemény szervezői szuper programmal várják ismét a 7-14 éves gyerekeket: ebben a hónapban a méltán híres Leopold Fitzinger osztrák zoológust, a Fővárosi Állat-és Növénykert alapítóját ünnepli a csapat. A workshop tematikája tehát mi más is lehetne, mint az állatok izgalmas világa, ahol a gyerekek formatervezőként, grafikusként vagy fotósként próbálhatják ki magukat. Mindenképp próbáljatok meg eljutni a Demo Wood alkalmaira, kiváltképp akkor, ha van a családban gyerkőc, akinek valami szuper programot kerestek nemcsak hétvégére, de akár már a nyári vakáció idejére is. Nézzetek körül a Demo Wood nyári táborai között!

 
Mikor:
Április 13. (szombat), 10:00-14:00

Hol:
MOME

Bővebb infó:
Esemény

***

Húsvét a Kiscelli Múzeumban

Egész napos húsvéti programdömpinggel vár a Kiscelli Múzeum! A közelgő ünnepre való ráhangolódásképp a nap folyamán a Letterpress workshopon a 170 éves Landerer és Heckenast nyomda egykori nyomdagépén húsvéti kártyát nyomtathatunk, csokikat készíthetünk a KockaCsoki manufaktúrával, és még WAMP design vásár is lesz! És ez még nem minden: a szoborcsarnokban kedvünkre társasozhatunk, vagy részt vehetünk a szuperizgi zseblámpás kriptatúrán és még a bútorraktárba is bekukkanthatunk.

 
Mikor:
Április 13. (szombat), 10:00-18:00

Hol:
Kiscelli Múzeum

Bővebb infó:
Esemény

***

 

Bródy utcaünnep

Ha hihetünk a szervezőknek (márpedig miért ne hinnénk): „itt egy utca-szintű közösségi térfoglalás lesz.” Úgyhogy szombat délután vegyük célba a Bródy Sándor utcát: sétáljunk végig a Nemzeti Múzeumtól egészen a Gutenberg térig és merüljünk el a forgatagban! A parkoló autók helyén szörpöt szürcsölhetünk, s közben felfedezhetjük azokat a kreatív stúdiókat, műhelyeket, vendéglátó helyeket és galériákat, amelyek az év további 364 napjában is izgalmassá teszik ezt az utcát. A mi új kedvencünk a Daken Stúdió, ahol Koma Dániel és Koma Tímea Zsófia alapítók az elmúlt évszázad lakberendezési tárgyait gondolták újra. Tökéletes hétvégi program, nem is kérdés!

Mikor:
Április 13. (szombat), 16:00-19:00

Hol:
Bródy Sándor utca

Bővebben:
Esemény

***

WAMP – design szabadon

Április 14-én nyitja tavaszi-nyári szezonját Magyarország legnagyobb design vására, a WAMP! Mindenképp érdemes az Erzsébet tér felé vennünk az irányt: közel száz tervező termékeivel találkozhatunk, szemezgethetünk a legfrissebb tavaszi kollekciókból. A hónap tervezője egyébként a Ducsai.Leather.Goods. márka, akit mi is nagyon szeretünk, és nagyon régóta vágyunk már egy csodaszép bőrből készült EDIT pénztárcára vagy EVE táskára. De persze, ékszer fronton is erős lesz a mezőny, ott lesz például a NISE Design és a Zemse is, és ha még nincs meg a tuti tavaszi kabátunk, akkor mindenképp érdemes lelassítanunk az Ille-Olla standjánál. Irány az Erzsébet tér!

Mikor:
Április 14. (vasárnap), 11:00-19:00

Hol:
Erzsébet tér

Bővebben:
Esemény

***

Tavaszi koszorú workshop

Ha eddig még nem sikerült rávenned magad, most itt a remek alkalom, hogy elkészítsd saját tavaszi koszorúdat: remek helye lesz az ünnepi asztalon vagy a bejárati ajtón. A Wild Flower Bar Katája és Mimije elmondják, milyen szempontok alapján válogassuk össze a friss és száraz alapanyagokat, hogyan illesszük a növényeket, hogy aztán egy igazán egyedi és különleges koszorúval térhessünk haza. Ajándéknak is tökéletes! Fontos: április 10-ig tudtok regisztrálni az eseményre, a részvételi díj 15.000 Ft.

Mikor:
Április 14. (vasárnap), 10:00-11:30

Hol:
Wild Flower Bar

Bővebben:
Esemény

***

 

Pici piac – A legkisebbek vására

A Pici Piacot a kismamáknak és kisgyerekes családoknak egész biztosan nem kell bemutatni, hiszen ők pontosan tudják: itt mindig megtalálják azokat a ruhákat, kiegészítőket, amelyek nem hiányozhatnak egyik gyerekszobából sem. A vasárnapi vásáron több mint 50 tehetséges magyar tervező gyönyörűszép hazai termékeivel várják a pocakos kismamákat, babakocsit tologató családokat, pelenkás tipegőkkel és totyogókkal érkezőket. A kiállítók listáját és további részleteket a Babyberry weboldalán találtok. Csekkoljátok, kerekedjetek fel és irány a Pici Piac!

Mikor:
Április 14. (vasárnap), 9:00-18:00

Hol:
Larus Rendezvényközpont – Csörsz utca 18.

Bővebben:
Esemény

***

Jótett vásár

A Jótett Vásár tulajdonképpen egy olyan alkalom, ahol az Art Market és a Garázsvásár műfaja találkozik egymással. Ez a szuperizgi fúzió azért is nagyon klassz, mert egyszerre jelenik meg benne a fenntarthatóság és a jótékonyság, hiszen ha itt vásárolunk ruhát vagy bármi más, nekünk tetsző terméket hazai designerektől, akkor a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány munkáját támogatjuk, s még a környezetünkre is odafigyelünk. A vásáron résztvevő fiatal grafikusok és tervezők listáját megtaláljátok az esemény leírásában.

Mikor:
Április 14. (vasárnap), 15:00-19:00

Hol:
Montázs Art Café

Bővebben:
Esemény

2 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük